Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Friss koronavírus-adatok: egy hét alatt 17 halott, négyszáznál több új fertőzött


Lélegeztetett betegeket ápolnak a fehérgyarmati kórház intenzív osztályán 2021. április 2-án
Lélegeztetett betegeket ápolnak a fehérgyarmati kórház intenzív osztályán 2021. április 2-án

Előző héten 447 új fertőzöttet igazoltak, múlt héten meghalt 17 beteg, jelenleg 97 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük ketten vannak lélegeztetőgépen. Az előző héthez képest tovább nőtt a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.

Az új fertőzöttekkel együtt a járvány kezdete óta 2.200.211-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma Magyarországon. ​A múlt héten elhalálozott 17 beteggel az elhunytak száma 48.828-ra emelkedett. A koronavírus ellen beoltottak száma 6.422.183, közülük 6.210.146-an a második, 3.905.237-en a harmadik, 425.410-en pedig a negyedik oltásukat is megkapták - áll a Koronavírus Sajtóközpont MTI-hez eljuttatott heti összesítésében.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közben arról számolt be, hogy tovább emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. A minták háromnegyedét emelkedő tendencia, kisebb részüket pedig stagnálás jellemzi.

Emelkedő tendencia jellemző Békéscsabán, Budapesten, a Budapest környéki agglomerációs településeken, Debrecenben, Egerben, Pécsett, Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG