Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Kováts Eszter: „Nem igaz, hogy ha nem ez a kormány lenne hatalmon, kitörne a nemváltó óvodások forradalma”


Először 2017-ben kezdett el teljes erőből genderezni a kormány – mondta Kováts Eszter politológus a Szabad Európának. A szakember szerint erre két apropója is volt a Fidesz–KDNP-nek: az egyik az isztambuli egyezmény ratifikációja, amelyet végül azért nem írt alá a kormány, mert a genderideológia trójai falovának tekintették a Magyarországot vezető politikusok. A másik pedig: abban az évben indultak el a hazai egyetemeken a gender szakok.

Bár a politológus szerint természetesen nem igaz, hogy ha nem a Fidesz lenne hatalmon, kitörne a nemváltó magyar óvodások forradalma, mindezek ellenére a kormány propagandisztikus drámájának vannak Nyugat-Európából importált valóságdarabkái. Nagyinterjú a genderről, politikai kommunikációról, emberi jogokról.

  • 16x9 Image

    Báthory Róbert

    Báthory Róbert a magyarországi Szabad Európa szenior oknyomozó újságírója. Tizenhét éve dolgozik a médiában, ebből tíz évet a legnagyobb televíziók – az RTL Klub, a TV2, a Hír TV és az MTV – hír- és hírháttérműsorainál mint riporter, szerkesztő, illetve felelős szerkesztő. Ezt megelőzően a Kossuth rádió és a Rádió C munkatársa volt. 

XS
SM
MD
LG