Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

30 év hajléktalanság után albérletbe költözött Jutka


30 év hajléktalanság után albérletbe költözött Jutka
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:28:19 0:00
Közvetlen elérés

Hét évet élt utcán, három évet sátorban húzott le, majd 20 évig egy összetákolt kunyhóban lakott Budapesten. Most végre a Szociális Lakásügynökség segítségével Jutka albérletbe költözött. És, hogy ki adja ki, hogyan és miért az üresen álló budapesti lakását egy hajléktalan embernek?

Hároméves volt, amikor szülei elváltak, majd úgy döntöttek: egyikük sem akarja felnevelni. Intézetbe adták a kislányt. Az édesapja néhány napra ugyan magához vette, majd megerőszakolta. Az intézetből ment férjhez 17 évesen, aztán boldog házasságban élt 17 évig Miskolcon. Mindene megvolt. De egy idő után a férje verni kezdte, aztán végül kést állított a hátába. Elvált tőle, és albérletbe költözött. Az asszony megismerkedett a második férjével, de a kilencvenes években mindketten elvesztették az állásukat, és a tetőt is a fejük felül. Együtt lettek hajléktalanok.

Lakatos Jutka a harmincas évei közepén lett hajléktalan. Hét évet élt utcán, három évet sátorban húzott le, majd 20 évig egy összetákolt kunyhóban lakott Budapesten. Az asszony közben a Város Mindenkié Csoport aktivistája lett, hajléktalan emberek jogaiért áll ki, és megpróbál segíteni azoknak, akikről már sokan lemondtak. Harminc év hajléktalanság után Jutka az Utcáról Lakásba Egyesület segítségével végre albérletbe költözött.

Szabó Attilának volt egy üresen álló lakása, de nem akart a kiadás ügyes-bajos dolgaival foglalkozni; így talált rá az Utcáról Lakásba Egyesület Szociális lakásügynökség programjára. Attila a piaci ár alatt adja ki a lakást a szervezetnek, akik kiválasztják, hogy ki az a rászoruló, aki megkapja. Persze nem ingyen. Erről is beszélgettünk.

XS
SM
MD
LG