Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Leáll a rendszeres tüdőgyógyászati ügyelet az Uzsoki Utcai Kórházban


Az Uzsoki Utcai Kórház, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karának oktatókórháza Róna utcai tömbje Zuglóban
Az Uzsoki Utcai Kórház, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karának oktatókórháza Róna utcai tömbje Zuglóban

Szakorvoshiány miatt decembertől a 32 ágyból húszat megszüntetnek a budapesti Uzsoki Utcai Kórházban a tüdőgyógyászati osztályon – számolt be az RTL Klub Híradója. Ezzel megszűnik a rendszeres ügyelet és a hajléktalanok tüdőgyógyászati ellátása is, pedig a kórház volt a főváros egyik tüdőgyógyászati központja, de csak két szakorvos maradt az osztályon.

A betegeket a Semmelweis Egyetem Üllői úti klinikája veszi át.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság közölte: az Uzsoki Utcai Kórházban továbbra is folyamatos a tüdőgyógyászati készenlét és a tüdődaganatos betegek ellátása, az intézmény pedig mindent megtesz azért, hogy a szünetelő ellátások újra elérhetők legyenek.

Az elmúlt időszakban szinte minden héten bezárt egy kórházi osztály valahol, a legnagyobb bajban a szülészetek vannak, legutóbb Szentesen volt tiltakozás, bár a kórház szerint nem szűnt meg a szülészeti ellátás.

Szeptember végén írt a Szabad Európa arról, hogy az év első kilenc hónapjában 280 esetben állt le kórházi osztály vagy szakellátás sokszor személyzethiány miatt, és ez egyre gyakoribb.

Sok esetben nemcsak pár napig, hanem akár hónapokig nem kapják meg a betegek helyben az ellátást, és ez adott esetben súlyos következményekkel járhat.

Svéd Tamás, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) titkára akkor egyebek között arról beszélt, hogy hatékonyságában és minőségében is romlik az ellátás, aminek fő oka a szakemberhiány.

XS
SM
MD
LG