Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén


MiG–31K típusú harci repülőgép a moszkvai légi parádén 2018. május 9-én
MiG–31K típusú harci repülőgép a moszkvai légi parádén 2018. május 9-én

Légitámadások veszélye miatt újból riasztást adtak ki Ukrajnában, miután orosz katonai repülőgépek felszállását észlelték Oroszország nyugati részén.

„MiG–31K-k szálltak fel a Nyizsnyij Novgorod-i területen található Szavaszlejka légi bázisról” – jelentette az ukrán hadsereg, arra szólítva fel a lakosságot, hogy vonuljanak óvóhelyre. A kérdéses támaszpont a két ország közötti határtól mintegy ezer kilométerre északkeletre fekszik.

Az orosz fél arról számolt be, hogy nyolc rakéta-, továbbá ötvenkilenc légicsapást mért az ukrán katonai állásokra és a lakott területekre.

A Donyecki területen lévő Szelidovében legalább egy ember életét vesztette szerdára virradóra a hatóságok tájékoztatása szerint.

Az ukrán energiaipari óriások intenzívebb orosz támadásokra számítanak a télen
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:05 0:00

Az ukrán főügyész arról írt Telegramon, hogy az inváziós erők Sz–300-as légvédelmi rakétákkal lőtték a várost. Találat ért egy négyemeletes lakóházat, a romok alatt megtalálták egy 85 éves nő holttestét. Rajta kívül egy 82 éves nő és egy 56 éves férfi megsebesült, illetve kórházba kellett szállítani egy másik embert is.

A Zaporizzsjai területen egy halálos áldozatról és hét sebesültről tudni egyelőre a reggeli rakétatámadást követően – tájékoztatott Jurij Malasko helyi kormányzó, aki azonban további részleteket nem árult el.

Eközben a megszállt Herszoni terület első embere, Volodimir Szaldo közölte, hogy kisszámú ukrán katona szállt partra a Dnyeper bal partján fekvő Krinkijben, amely nagyjából harminc kilométerre van Herszon várostól.

A tavaly beiktatott, oroszbarát politikus azt állította, hogy végeztek az egység tagjaival, és arra is kitért, hogy az ukrán katonák átlagos várható élettartama körülbelül két nap a területen.

Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden bejelentette, hogy a hadsereg sikeresen megvetette a lábát a folyó bal partján.

Egyik állítást sem lehet független forrásból megerősíteni egyelőre.

A kijevi vezérkar friss jelentése szerint az utóbbi 24 órában több mint hatvan közvetlen összecsapásra került sor a szemben álló felek között, különösen heves harcok zajlanak a harkivi Liman körzetében, illetve a donyecki Avgyijivkánál.

Leszögezték: az ukrán védelmi erők továbbra is folytatják offenzívájukat Melitopol irányában az ország déli részén.

XS
SM
MD
LG