Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Lendületet kapott, új évadot hirdet az Átrium


Az egykor moziként működő Átrium nevének betűi a felújítás alatt álló épületben Budapesten, a Margit körúton 2012. augusztus 14-én
Az egykor moziként működő Átrium nevének betűi a felújítás alatt álló épületben Budapesten, a Margit körúton 2012. augusztus 14-én

Közösségi oldalán jelentette be az Átrium független színházi társulat, hogy meghirdeti a tizedik évadot, hamarosan megnyitják az augusztus-szeptember-októberi jegyeket. Azt írták, hogy noha a múlt héten már majdnem feladták a küzdelmet, látják, hogy folytatniuk kell, ehhez erőt adnak a támogatók.

Mint arról a Szabad Európa is beszámolt, a támogatási rendszer kiszámíthatatlansága miatt számos független színházi társulat egy hajszálra van attól, hogy végleg befejezze a működését. Az Átrium is a bajban lévő társulatok egyike, egy hete jelentette be, hogy nem tudják tovább üzemeltetni a színházat, július 15-én be kell zárniuk.

A színház nem hirdetett gyűjtést, ennek ellenére július 7-én estig több mint negyvenmillió forint adomány érkezett hozzájuk a közönségtől, és ebben nincs benne annak az akciónak a bevétele, amelyről a Szabad Európa is videót készített. Ennek lényege az volt, hogy július 7-én több mint harminc helyen – kávézókban, éttermekben, kereskedésekben, vállalkozásokban – a bizonyos termékek után befolyt bevételt felajánlották az Átrium támogatására.

Alföldi Róbert is kávét főzött az Átrium támogatói napján
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:38 0:00

A főváros rendkívüli támogatást ígért a társulatnak, amely most arról számolt be a közösségi oldalán, hogy bízva az elért eredményben, a közönség támogatásában, meg fogják hirdetni az Átrium tizedik évadát.

A közlemény ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a színház működtetéséhez évente több száz millió forintra van szükség, és ezt elsősorban nem a közönségtől, támogatóktól várják, hanem azoktól, akik a kultúrára szánt közpénzek felett döntenek.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG