Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Két nap alatt a harmadik lengyel boltot robbantották fel Hollandiában


Egy felrobbantott lengyel bolt maradványait vizsgálják a bűnügyi helyszínelők Aalsmeerben, 2020. december 8-án.
Egy felrobbantott lengyel bolt maradványait vizsgálják a bűnügyi helyszínelők Aalsmeerben, 2020. december 8-án.

Rövid idő alatt három lengyel boltot is felrobbantottak Hollandiában, egymástól viszonylag messze.

Szerda hajnalban robbanás okozott károkat egy hollandiai lengyel boltban, az Amszterdamtól nem messze lévő Beverwijkben, írja az AP.

Ez kedd óta már a harmadik lengyel bolt volt, amit felrobbantottak Hollandiában. Kedd délután 3 körül az Amszterdamtól szintén nem messze fekvő Aalsmeerban robbant fel egy lengyel bolt, írja az Euronews. Az üzlet tulaja, Mohamad Mahmoed egyébként azonos a beverwijkivel.

"Csoda, hogy nem sérült meg senki"

-mondta Gido Oude Kotte, Aalsmeer polgármestere a helyi NOS tévének az ABC szerint. Két embert azért elláttak a mentők, kigyulladt egy autó és egy macska is elpusztult a robbanásban - értesült az NL Times.

Kedd este viszont durván száz kilométerrel távolabb, Heeswijk-Dintherben is felrobbanottak egy lengyel boltot, ami már nem Mahmoedéké volt. Mindhárom bolt azonos lánc márkanevét használta, a Biedronkát (magyarul: Katica), de semmi közük nem volt a szintén létező lengyelországi Biedronka üzletlánchoz.

Mohamad Mahmoed nem tudott semmit mondani arról, hogy miért akarták volna felrobbantani két boltját. A harmadik, jóval messzebb lévő azonos nevű lengyel botlhoz pedig semmi köze nincs Mahmoednek.

Az országban egyébként számos nyíltan lengyel bolt működik, mivel Hollandia a lengyel bevándorlók és vendégmunkások egyik népszerű célországa.

A rendőrség egyelőre nem árult el semmit, tanúkat keresnek.

Érdekesnek találta cikkünket? Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG