Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Lengyel oldalt indított az Amazon


 Jeff Bezos, az Amazon vezérigazgatója.
Jeff Bezos, az Amazon vezérigazgatója.

Az amerikai elektronikus kereskedelem óriása, az Amazon Lengyelországban is elindította a saját oldalát. Így már csak kevés olyan nagyobb ország maradt Európában, amelyiknek még nincs testre szabott Amazon-oldala.

"Mától a lengyelek az Amazon.pl oldalon intézhetik vásárlásaikat és több mint 100 millió árucikkből válogathatnak" – adta hírül közleményében a cég. Az Amazon, a világ legnagyobb online kiskereskedője, a 100 dollárnál, vagyis 83 eurónál nagyobb rendeléseknél ingyenes házhozszállítást ígér Lengyelországban.

Az Európai Unióban az Amazonnak Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Spanyolországban és Svédországban van saját helyi oldala. A német weboldal korábban helyet adott egy lengyel nyelvű szekciónak is.

Raktárak és munkahelyteremtés

Az Amazon nagyjából 18 ezer embert foglalkoztat kilenc lengyelországi raktárában és az Amazon Web Services IT-cégen keresztül. Tizedik raktárának megnyitását tervezi, egyet például még az idén Swiebodzin városában, ahol ezzel több mint ezer új munkahelyet teremt a cég.

Lengyelországban fellendülőben van az e-kereskedelmi piac, a hazai Allegro 2020-ban lépett be Európában a tőzsdére és ma is az ország legjelentősebb online piactere.

Készült az AFP tudósítása felhasználásával.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából.

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG