Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Lengyelország vadászgépeket, harckocsikat és tüzérségi lövegeket vásárol Dél-Koreától


Az első dél-koreai gyártású könnyű vadászgép, az FA-50 a Korea Aerospace Industries (KAI) főhadiszállásán, Sacheonban 2013. augusztus 14-én
Az első dél-koreai gyártású könnyű vadászgép, az FA-50 a Korea Aerospace Industries (KAI) főhadiszállásán, Sacheonban 2013. augusztus 14-én

Lengyelország 48 darab FA-50-es vadászrepülőt, 180 darab K2 Black Panther harckocsit és tüzérségi lövegeket vásárol Dél-Koreától – mondta a lengyel védelmi miniszter pénteken, aki szerint az ország az ukrajnai háború miatt erősíti meg hadseregét.

Moszkva ukrajnai háborúja biztonsági kérdéseket vetett fel a volt keleti blokk számos országában, és a NATO-tag Lengyelország kijelentette, hogy a GDP-jének a 3 százalékára növeli védelmi kiadásait, és több mint kétszeresére hadserege méretét, hogy elrettentsen egy esetleges támadást.

„Az első darabokat még idén szállítják, és összesen 180 K2 Black Panther harckocsi szerepel az első megrendelésben; végül pedig ezeket a harckocsikat Lengyelországban fogják gyártani” – mondta Mariusz Blaszczak a Sieci című konzervatív hetilapnak adott interjúban.

Blaszczak azt mondta, hogy Lengyelország tüzérségi lövegeket és FA-50-es vadászrepülőket is vásárolna Dél-Koreától.

„Három század, azaz 48 repülőgép megvásárlása érdekel minket” – mondta Blaszczak. „Az első vadászgépeket jövőre szállítanák Lengyelországba” – tette hozzá.

A K2 Black Panther harckocsit a Hyundai Rotem gyártja, az FA-50 vadászrepülőgépet pedig a Korea Aerospace Industries (KAI).

Készült a Reuters tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG