Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Lezuhant egy szerb vadászgép gyakorlatozás közben


A kép illusztráció: MiG-21 vadászgép Belgrád közelében egy katonai repülőtéren.
A kép illusztráció: MiG-21 vadászgép Belgrád közelében egy katonai repülőtéren.

Két pilóta meghalt, egy civil pedig megsérült, amikor a szerb hadsereg vadászgépe gyakorlatozás közben lzuhant a boszniai határ mellett.

A szerb védelmi minisztérium közlése szerint a hadsered MiG-21 típusú vadászgépe két pilótával a fedélzetén repülési gyakorlaton vett részt, amikor az eddig tisztázatlan körülmények miatt egy családi ház udvarára zuhant Mali Zvornik közelében. A baleset következtében mindkét pilóta életét vesztette- erősítette meg Zoran Obradovic ügyész.

Nem tudtak katapultálni

Megsérült egy civil is, akinek az udvarára zuhant a gép, őt kórházba szállították. A kórház tájékoztatása szerint a férfit súlyos állapotban az intenzív osztályon ápolják, fején, karján és mellkasán égési sérülések vannak, de eszméleténél volt.

Reggel ellenőrizték a gépet

A szerb védelmi minisztérium közölte, hogy a lezuhant MiG-21 típusú gépet ma reggel ellenőrizték, a vizsgálat szerint repülésre alkalmas állapotban volt a vadászgép.

Az RTS beszámolója szerint Aleksandar Vulin védelmi miniszter, a vezérkari főnök, valamint a légierő és a légvédelem parancsnoka is a baleset helyszínére utaztak.

Az Al Jazeera azt is megírta, hogy a lezuhant MiG-21 repülőgépet a szerbiai védelmi minisztérium 34 évig használta.

Belgrád tizennégy MiG-29 gépet kapott szláv testvérországaitól légierejének megerősítésére, emellett felújította három MiG-21 típusú vadászrepülőjét is, ezek a tervek szerint 2025-ig üzemelhetnek még - írja az MTI.

XS
SM
MD
LG