Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ligeti Miklós: „Azért, mert van egy Integritás Hatóságunk, a Népszabadság nem fog újra megjelenni”


A Transparency International korrupcióérzékelési indexe alapján Magyarország 2022-ben az unió legkorruptabb állama volt. Innen már nincs lejjebb – mondta a Szabad Európának Ligeti Miklós. A szervezet jogi igazgatója szerint a korrupció globális szintjén Magyarország Kelet-Timorral és Vietnámmal van holtversenyben.

Nagyinterjú a Szabadon Pluszban Ligeti Miklóssal, akivel beszélgetünk arról is, hogy szerinte a kívülről a fegyelemre, a rendre építő hatalmi berendezkedések – mint amilyen a 2010 óta regnáló magyarországi kormány is – nem annyira megengedők az egyéni korrupt vállalkozásokkal szemben, aki pedig a pályán kívül, a felettese engedélye nélkül focizik, az nemcsak a politikán, hanem az életben is könnyen partvonalon kívülre kerülhet.

  • 16x9 Image

    Báthory Róbert

    Báthory Róbert a magyarországi Szabad Európa szenior oknyomozó újságírója. Tizenhét éve dolgozik a médiában, ebből tíz évet a legnagyobb televíziók – az RTL Klub, a TV2, a Hír TV és az MTV – hír- és hírháttérműsorainál mint riporter, szerkesztő, illetve felelős szerkesztő. Ezt megelőzően a Kossuth rádió és a Rádió C munkatársa volt. 

XS
SM
MD
LG