Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Lövöldözés, egy halott és egy sebesült egy bécsújhelyi laktanyában


A kép illusztráció
A kép illusztráció

Egy katona életét vesztette, felettese pedig megsérült péntek reggel az ausztriai Bécsújhely (Wiener Neustadt) egyik repülőtéri laktanyájában történt tűzpárbajban.

A Reuters az APA osztrák hírügynökség jelentése alapján számolt be arról, hogy a repülőtéri laktanya egyik őre életét vesztette, egy másik katona pedig megsérült péntek reggel 7 óra előtt. Ezt Michael Bauer, az osztrák védelmi minisztérium szóvivője jelentette be Twitteren.

Később a védelmi minisztérium közölte, hogy egy osztrák tiszt agyonlőtte egy katonatársát a Bécs melletti laktanyában történt dulakodásban. Michael Bauer, a minisztérium szóvivője az AFP-nek azt mondta, hogy egy őrszolgálatot ellátó katona gépkarabélyával megfenyegette kollégáit, és rátámadt 54 éves felettesére, aki lelőtte a támadót. A rendőrség vizsgálja a Wiener Neustadt repülőtéri laktanyájában történt incidenst.

Az osztrák hadseregben ritkák az ilyen végzetes események. Legutóbb 2019-ben volt emberéletet követelő incidens, akkor 31 éves katona meghalt, amikor rátámadt két katonai kutya, szintén a bécsi laktanyában. 2017-ben egy újonc agyonlőtte újonctársát, 15 év börtönre ítélték a gyilkosságért.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG