Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Mészáros Lőrinc és ön


Illusztráció: Németh Dóra
Illusztráció: Németh Dóra

A leggazdagabb magyar első sorban közbeszerzéseken sikeresen szereplő cégeinek köszönheti vagyonát. De hogyan segítheti ön a felcsúti csodavállalkozót, ha nincs abban a helyzetben, hogy vasutat vagy stadiont építsen a kertje végébe?

Adja magát, hogy Mészáros Lőrinc turisztikai és vendéglátóipari érdekeltségeivel kezdjünk, de ezzel most nem foglalkozunk, egyrészt azért, mert a nyár már véget ért, másrészt pedig a NER Hotel alkalmazásban kedvére böngészhet közöttük. Szabadság előtt mindenképp érdemes végignézni a listát, mert szinte bárki találhat kedvére való szálláshelyet. A naturista kempingtől kis panziókon át gyógyfürdők és balatoni hotelek egész sora közül lehet válogatni. De ha vadászkastélyba, ausztriai síelésre vagy montenegrói nyaralásra indulna, akkor is van lehetősége a legsikeresebb magyar vállalkozót támogatni. Hasonlóan széles skálán mozognak a vendéglátóipari egységek: az alcsútdobozi Mészáros Pub és Pizzérián túl mehetünk csárdába, strand büfébe, Sky bárba vagy a számos, és minden bizonnyal hangulatos borbár egyikébe. Azon pedig aligha lepődik meg bárki is, hogy a Vál-völgyi kisvasút végállomásán lévő kávézó bevételei is a volt polgármestert gazdagítják.

Eszem-iszom

Ami a mindennapokat illeti, a legkönnyebb dolga természetesen annak van, aki Mészáros földije. Hiszen az alcsúti Vál-Völgye Pékség és Hentesüzletben minden kapható, ami a napi bevásárláshoz szükséges, a kisbolt ráadásul rendszeres akciókkal várja vásárlóit. Ha ön az ország más pontján él, akkor is igen valószínű, hogy fogyasztott már a Mészáros-csoport valamely cégénél termelt tojásból (Magyar Tojás, Családi Tojás, Aranykorona), hisz azokat számos nagy élelmiszer-lánc is forgalmazza (Lidl, Tesco, Spar) – akár saját márkanév alatt is. Egy Mészáros-féle rántottával pedig biztosan jól indul nap, kivéve ha július végén épp abból a szállítmányból vásárolt, mely sajnos szalmonellával volt fertőzött.

Egy meleg napon mindenkit felfrissít egy pohár friss Vivien ásványvíz, ezt is szerencsére több boltlánc árulja (de állami cégek is előszeretettel rendelnek innen „nyári védőitalokat”). A Vivien sajátmárkás vizeket is gyárt másoknak, de ezzel is vigyázni kell, mert két éve a Lidl-nek gyártott babavízben találtak babavízbe nem való baktériumokat. Sütés-főzéshez az Aranka lisztcsaládot, illetve a Búzakalász 66 sertés és mangalica zsírját ajánljuk jó szívvel. A családi vállalkozásként indult Búzakalász forgalmaz almalét (100 százalék gyümölcsből, körtével, őszibarackkal, vagy akár szilvával vegyesen), mangalica kolbászt, tepertőt és virágmézet is (felcsúti, termelői). Mindez beszerezhető elvileg egy csinos kis webshopból is, ám mi sajnos a regisztrációnál elakadtunk.

Eszem-iszom (Illusztráció: Németh Dóra)
Eszem-iszom (Illusztráció: Németh Dóra)

Jó hírünk van azoknak is, akik inkább a szárnyasokat szeretik: szeptemberben Mészároshoz került az ország legnagyobb pulykafeldolgozója. A Gallicoop termékei között mindent megtalálunk, amit pulykából készíteni lehet (legyen szó friss húsról, sonkáról, kolbászról vagy éppen virsliről), ráadásul a legtöbb szupermarket polcain találkozhatunk velük.

Ha az evés után, esetleg közben jól esne egy pohár bor, akkor már csak a bőség zavarával kell megküzdenünk, hisz a Mészáros-birodalomban van Balaton-felvidéki és tokaji (Dereszla) borászat, de a Pannonhalmi Apátsági Pincészetben is van érdekeltsége a vállalkozónak. Így tehát legyen szó aszúról, furmintról, merlot-ról vagy épp kékfankosról, bárki találhat ízlésének megfelelőt. A tokaji borászat ajánlatában találunk még pezsgőt és lekvárt is, de aki valami erősebbre vágyik, az a Gombosi Pálinkát válassza, ha Mészáros Lőrincnek is örömet akar szerezni.

Dínom-dánom

Amennyiben kikapcsolódásra vágyik az evés-ivás után, és azt szeretné, hogy öröméből a leggazdagabb magyar is részesüljön, számos lehetőség közül választhat. A legkézenfekvőbb megoldás Felcsút felé venni az irányt, ahol minden korosztály találhat kikapcsolódási formát. A nemzetközi hírű kisvasúttal lehet eljutni az Alcsúti Arborétumba, mindkettő üzemeltetője a felcsúti akadémia mögött álló, Mészáros elnökölte alapítvány. Az arborétum az évszaknak megfelelő programokkal várja a látogatókat. Aki kicsit mozogna, az ejtse útba az Alcsútdobozi Kalandparkot, amit a Mészáros és Mészáros Kft. tervezett és üzemeltet: egy 100 százalékig magyar, családi tulajdonban lévő vállalkozást is támogat ezzel. Itt különböző nehézségű pályákon próbálhatják ki magukat a „kalandorok”. Ideális szülinapi ajándék az ide tett kirándulás, mert az ünnepelt ingyen mehet végig a fák közé kifeszített kötélpályákon. Érdemes tehát sportos ruhában nekiindulni, ezért látogatás előtt javasolt 2rule márkabolt felkeresése, ahol számos sportághoz kínálnak ruházatot és kiegészítőket.

Persze ha meccsnapon látogatna Felcsútra, akkor mondani sem kell, mi a teendő. 50 ezer forint plusz áfáért még a kezdőrúgás is megvásárolható, aminek során kedvenc felcsúti játékosunknak passzolhatjuk a labdát. A Pancho Aréna meglátogatására akkor is van lehetőség, ha épp nincs mérkőzés. A Puskás Akadémia Körút során olyan helyekre is elviszik a látogatókat, ahová az egyszeri meccsnéző soha nem jutna el, így például a stadion exkluzív díszpáholyait is megcsodálhatjuk. Ha azok a székek mesélni tudnának! A látogatások időpontja szerencsére a kisvasút menetrendjéhez igazodik, bár most a járvány miatt bizonytalan ideig szünetel a stadionbejárás. Felcsút-szurkolóknak aligha mondunk újat, de a Puskás Akadémia szurkolói boltjában a kötelező (Mészáros és Mészáros logóval ellátott) mez, sál és kulcstartó mellett van toll, füzet, bögre vagy éppen focis (sic!) labda is. Személyesen a Székesfehérvári fan shopban lehet válogatni az ajándéktárgyak között.

Más sportok kipróbálására is van lehetőség, a Pannónia Golf Klub pár percnyi autóútra van Felcsúttól, Szegeden pedig bowlingozni tudunk egy Mészáros-féle hotel aljában. Felnőttek Tokajhegyalján pálinkatúrán, szüreten, borkészítési mesterkurzuson, sőt még borlovagpróbán is részt vehetnek, bármit is jelentsen az. Ha pedig ízlése úgy tartja, és szeretné kipróbálni az elit szórakozását, akkor a Mészáros-birodalom számos helyszínen biztosít vadászati lehetőséget. „Szabad területeinken és vadaskertjeinkben minden, hazánkban élő nagyvadfaj és apróvadfaj megtalálható és vadászható: gímszarvas, dámszarvas, őz, muflon, vaddisznó, fácán, nyúl, réce, vadliba, fogoly stb.” ajánlják szolgáltatásaikat.

Dínom-dánom (Illusztráció: Németh Dóra)
Dínom-dánom (Illusztráció: Németh Dóra)

Aki másfajta kultúrára vágyik, annak a Keresztúri esték programsorozatot ajánljuk, ami több szempontból is különleges. A koncerteket a Mészároshoz tartozó Kultúra a Magyarságért Nonprofit Kft. szervezi, a helyszín Mészáros egyik borbárja, a sorozat főtámogatója pedig az állami Szerencsejáték Zrt. Nem csak azért érdemes egy hétvégi estének ezt a programot választani, mert a többnyire ismeretlen fellépők mellett néha nagyobb nevek is ellátogatnak Bodrogkeresztúrra (a szeptemberi sztárvendég például Hobo lesz), hanem azért is, mert jótékonysági eseményekről van szó. Noha a programsorozatot úgy jellemzik, mint egy „metszéspont” a hazai és felvidéki kulturális élet között, a bevételeket az erdélyi Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítvány kapja.

Amennyiben ennél többre vágyik, esküvőt vagy más nagy eseményt szervezne, ebben is tud segíteni az egyik legsokoldalúbb magyar vállalkozó Flamingo 24 nevű cége, mely olyan különleges helyszíneket is meg tud szerezni egy jeles alakalomra, mint a Pancho Aréna, az Alcsúti Arborétum vagy a Bélmegyeri Vadászkastély. A cég persze ennél sokkal többet nyújt, fotóznak, szerveznek kiállítást, de teljes marketing és kommunikációs kampányok lebonyolítását is vállalják. A Mészáros Gasztro pedig bárhova odavarázsolja a legfinomabb ételeket, így önnek már semmire nem lesz gondja.

Ha a nap végére elfáradt, vagy csak esős a hétvége, akkor kikapcsolódás gyanánt javasolt a cégcsoporthoz kapcsolódó Tv2-re, Life Tv-re vagy a hétfőn indult „lázadóknak” szóló Pesti Tv-re kapcsolni ami az ígéretek szerint egyszerre lesz szórakoztató és informatív.

A jól megérdemelt pihenés (Illusztráció: Németh Dóra)
A jól megérdemelt pihenés (Illusztráció: Németh Dóra)

Nem csak játék és mese

Az élet persze nem csak szórakozásból áll. Pénzügyei mindenkinek vannak, és a Mészáros-birodalom szerencsére ebben is teljes körű segítséget nyújt. Az MKB Bank és a Takarékbank lakossági és vállalati ügyfeleket is kiszolgál. Vezethetjük Mészárosnál folyószámlánkat, számos megtakarítási forma közül választhatunk, de a családi ezüstöt is rábízhatjuk az MKB egyik széfjére. Ha pénzre lenne szükségünk, hitelt is felvehetünk a pénzintézetek valamelyikétől, a portfólióban egyebek mellett megtalálható az összes államilag támogatott hitel. Aki a jövőjére is gondol, az egészség- és nyugdíjbiztosítások egész sora közül válogathat, de a Mészáros-féle biztosítók (Cig, Hungarikum Alkusz, Huninsurance) portfóliójában mindenféle biztosítás megtalálható. Aki másképp is bebiztosítaná magát, annak a nyáron alapított Talentis Protect szolgáltatásai nyújthatnak segítséget. A cég személy és vagyonvédelem mellett nyomozással és takarítással is foglalkozik.

Autó vagy motor vásárlásban az Euroleasing tud pénzügyi segítséget nyújtani, de ha csak használt autóra futná, akkor ismét Felcsút felé kell venni az irányt, mert ott van a Mészáros M1 Autókereskedő. A kötelező műszaki és eredetvizsgát pedig akkor már érdemes a Mészáros Autójavítónál intézni. Aki pedig lakásvásárlásra adja a fejét, az nem csak a hitelt intézheti a Takaréknál, mert a cégcsoport szerencsére foglalkozik ingatlanközvetítéssel, értékbecsléssel, jogi tanácsadással is. A Wamsler kandallói bármelyik lakásba kellemes hangulatot varázsolnak, a Fenstherm nyílászárói benntartják a meleget, és ha tőlük vásárlunk, még mindig nem hagytuk el a Mészáros-univerzumot.

Tartson Mészárossal!

Aki pedig maga is részesülni szeretne a felcsúti csodavállalkozó sikereiből az többféleképpen is megteheti. A legegyszerűbb, ha vásárolunk valamelyik tőzsdén forgó Mészáros-cég részvényeiből. Ekkor nem csak azt mondhatjuk el magunkról, hogy egycsapásra társtulajdonosai lettünk a leggazdagabb magyarnak, de még nekünk is juthat valamennyi az őrá hulló közpénzesőből.

Ennél nagyobb elköteleződést igényel, de hosszabb távon több jövedelemmel járhat, ha magunk is vállalkozásba kezdünk. Meglepő módon ennél több segítséget kaphatunk a Mészáros-birodalomtól, mint az egyszeri MKB-hitel. Az előzetes piaci tájékoztatást érdemes a Cégjelző nevű céginformációs szolgáltatással kezdeni. A cégalapítás után pedig a Talentis Consulting tud segíteni a továbblépésben. A társaság ugyanis teljeskörű gazdasági, humánpolitikai, jogi és műszaki tanácsadási szolgáltatásokat nyújt ügyfeleiknek.

Sőt, Mészáros cége a közbeszerzésről, közbeszerzési pályázatfigyelésről, pályázatírásról is gondoskodik. Ahogy a cég szlogenje is állítja: „Mindenki azt csinálja szívesen, amihez legjobban ért”.

  • 16x9 Image

    Keller-Alánt Ákos

    Keller-Alánt Ákos a Szabad Európa újságírója. Korábban a Magyar Narancs munkatársa volt, emellett több külföldi lapban is megjelentek cikkei (többek között: Balkan Insight, Deutsche Welle, Internazionale). Oknyomozó munkájáért többször díjazták Magyarországon és külföldön is. 

XS
SM
MD
LG