Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Magánrepülős cégbe szállt be a Valton, a NER legismertebb biztonsági cége


A Jet Solution Kft. HA-FIT jelzésű Cessna gépe a Liszt Ferenc repülőtéren 2020-ban
A Jet Solution Kft. HA-FIT jelzésű Cessna gépe a Liszt Ferenc repülőtéren 2020-ban

Kisebbségi tulajdonosként bevásárolta magát a Valton biztonsági cég a Jet Solution magánrepülős vállalkozásba. A társaság elvileg kilenc üzleti repülővel rendelkezik.

Megkönnyítheti a NER kedvezményezettjeinek magánrepülőzéseit az a változás, hogy január elején a Valton biztonsági cég bevásárolta magát a Jet Solution magánrepülős vállalkozásba – vette észre az Mfor.

A Mészáros Lőrinc köréhez tartozó Valton a Fidesz legbizalmibb üzleti partnerei közé tartozik, mára szinte elképzelhetetlen érdemi fideszes rendezvény rengeteg valtonos biztonsági ember nélkül.

Ha bővebben is érdekli a vállalat vagy a fideszes biztonsági cégek hálója, például a Válasz Online cikkében utánaolvashat.

A cég egyik Cessna gépe 2020-ból HA-FIT lajstromjellel

A Valton most mindenesetre kisebbségi részesedést vett a Jet Solutionben, amelynek egyébként eddig is jól mehetett, 2021-ben már csaknem négymilliárd forintos forgalmat bonyolítottak, egy évre rá viszont már 6,5 milliárdosat.

Egy bizonyos Szamóca Kft.-t alakítottak át
A Jet Solution nem ezzel a névvel indult. 2020 decembere előtt gyerekek napközbeni ellátásával foglalkoztak Szamóca Kft. néven. A nyilvános céginformációk szerint a pusztán fél évig tulajdonos Muha Attila nevezte át Jet Solution Kft.-re a 2020-ban még nulla árbevételű céget, majd 2021 nyarán eladta Ploveczki Tamásnak, aki jelenleg is többségi tulajdonos.


A megismerhető információk alapján ezt kilenc repülővel érték el, utolsó létszámuk szerint nyolc alkalmazott dolgozik a cégnél.

„A Jet Solution különféle rugalmas charterszolgáltatásokat kínál az európai régión belül és kívül. Világszerte hozzáférünk az üzleti repülőgépekhez!” – áll a hirdetés a cég oldalán. Üzleti utak vagy nyaralások mellett például légi áruszállítást is vállalnak.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG