Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Magyar Nemzet: Lánczi Tamás lesz az új Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetője


Lánczi Tamás egy konferencián a Terror Háza Múzeumban 2019. április 3-án
Lánczi Tamás egy konferencián a Terror Háza Múzeumban 2019. április 3-án

A miniszterelnök Lánczi Tamás politikai elemzőt, az MTVA online igazgatóját kérte fel a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetőjének – értesült a Magyar Nemzet. Lánczi Tamás a lapnak megerősítette az értesülést.

A lap szerint az elnök január közepén teszi le esküjét Novák Katalin köztársasági elnök előtt a Sándor-palotában.

Az új intézmény létrehozásáról szóló törvényt december 12-én fogadta el az Országgyűlés, és a köztársasági elnök aláírását követően, december 21-én hirdették ki. A nemzeti szuverenitás védelméről szóló törvény alapján az új hivatal az alkotmányos önazonosság védelme érdekében elemző, értékelő, javaslattevő és vizsgálati tevékenységet folytató autonóm államigazgatási szerv lesz, amely február 1-jén kezdi meg működését – írja a lap.

A hivatal vezetőjét a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki hat évre.

A lap információi szerint a miniszterelnök által javasolt elnök Lánczi Tamás politológus, volt miniszteri kabinetfőnök, később a Századvég igazgatója, a Figyelő főszerkesztője, majd a XXI. Század Intézet igazgatója, jelenleg az MTVA online igazgatója és a 48 perc című műsor házigazdája.

A hivatal létrehozásának oka, hogy a kormány szerint Magyarország szuverenitását egyre gyakrabban éri jogellenes támadás.

XS
SM
MD
LG