Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Magyar Péter: Lehet diktátortól diktátorig repülni vagy a rászorulókat segíteni


Magyar Péter az orosz rakétatámadásban lerombolt kijevi Ohmatdit gyermekkórház igazgatójával 2024. június 11-én
Magyar Péter az orosz rakétatámadásban lerombolt kijevi Ohmatdit gyermekkórház igazgatójával 2024. június 11-én

Átadta az adományokat a hétfőn orosz rakétacsapástól sújtott Ohmatdit gyermekkórháznak Magyar Péter Kijevben. A politikus úgy fogalmazott, lehet luxusgéppel diktátortól diktátorig repülni, de ő a konkrét tettekben hisz, a rászorulók megsegítésében.

Húszmillió forintot, orvosi eszközöket és tartós élelmiszert vitt magával Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke Kijevbe, ahol látogatást tett a hétfői rakétatámadásban lerombolt gyerekkórháznál.

Az intézmény vezetője arról tájékoztatta, hogy a gyermekkórház 720 ágyas volt, itt látták el a legsúlyosabb eseteket az országban. Az orosz rakéta egy olyan kórterembe csapódott be, ahol transzplantációra szoruló gyerekek vártak a műtétre, volt, aki már egy éve.

Az orosz támadásban ketten haltak meg, egy orvos és egy másik civil, gyermekek nem. Háromszázan sebesültek meg, közöttük vannak gyerekek is. Annak köszönhető, hogy nem halt meg gyerek, hogy gyorsan az óvóhelyre vitték őket. Az orvos akkor vesztette életét, amikor visszament ellenőrizni, hogy minden gyermeket kihoztak-e – mondta az igazgató.

A kórházat megbénította a támadás, nem volt víz és áram, leállt az oxigénellátás. A hétfői orosz bombázásnak összesen mintegy harminc halálos áldozata volt Kijevben az igazgató elmondása alapján.

Magyar Péter szerint a nap végén mindenkit a tettei minősítenek, és az, hogy kivel szolidáris. A Tisza Párt alig egy nap alatt megszervezett kijevi és kárpátaljai missziója azt bizonyítja, hogy elítélik a háborút és az orosz agressziót, valamint a háborús bűncselekményeket, különösen az ártatlan civilek és gyermekek ellen irányulókat – mondta a párt alelnöke.

Mint mondta, lehet luxusrepülőn diktátortól diktátorig repülni és olyan tárgyalásokat folytatni, amelyek tartalmáról senki sem tud, és lehet konkrét lépéseket tenni. Ő a konkrét tettekben hisz; akkor lehet elérni a békét, ha a rászorulókat segítik.

Öntudatlan nőt mentettek ki a romok alól a Kijev elleni támadások után
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:00:55 0:00
XS
SM
MD
LG