Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Magyar Péter; sivataggá vált Aral-tó; sérült ukrán katonákról készült fotók


Tüntetés a Kossuth téren
Tüntetés a Kossuth téren

Tüntetés és pártalapítás bejelentése Budapesten, lassan sivataggá váló Aral-tó, földrengés Tajvanon és részlegesen a schengeni övezet részévé váló Románia és Bulgária – a hét legnézettebb multimédiás tartalmaiból válogattunk.

Magyar Péter mozgalma még mindig tömegeket vonz: Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje április 6-án újabb demonstrációt szervezett. Sok ezres tömeg előtt, a Kossuth téren bejelentette, hogy hamarosan új politikai pártot indít, amely indul majd az EP-választásokon.

Egy ukrán fotóművész olyan ukrán katonákat fényképez, akik az orosz háborúban sérültek meg. A héten véget ért a Katonaszobrok című fotókiállítás Budapesten.

Évtizedekkel ezelőtt, amikor az Aral a világ legnagyobb belvizei közé tartozott, jelentős gazdasági és társadalmi erőforrás volt a régió számára. Mára az éghajlatváltozás – a mérnöki és mezőgazdasági projektekkel párosulva – nagyrészt pusztaságot hagyott maga után. Ezt a területet ma Aralkum-sivatagnak hívják. Megdöbbentő képek az egykor virágzó, Aral menti oázisról.

A bukaresti és szófiai repülőtereken ünnepelték az utasok, hogy Bulgária és Románia március 31-vel részlegesen a schengeni övezet részévé vált. A határnyitás egyelőre csak a légi és tengeri közlekedésre vonatkozik.

Április 3-án reggel 7,4-es erősségű földrengés rázta meg Tajvan keleti részét. Cunamiriadót is elrendeltek a térségben. A szökőár később szerencsére nem érkezett meg, de így is kilenc ember meghalt és ötven eltűnt a szerdai tajvani földrengésben.

XS
SM
MD
LG