Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Megjött 600 ezer kínai vakcina, 205 újabb halálos áldozat, köztük egy csecsemő


A Békés Megyei Kormányhivatal munkatársa kínai Sinopharm vakcinákat pakol hűtőbe Békéscsabán, a hivatalban 2021. március 25-én

Az elmúlt 24 órában 2328 új fertőzöttet regisztráltak, szombat óta a hivatalos közlés szerint 205 halálos áldozatot követelt a járvány. Szombaton megjött az a 600 ezer adag kínai vakcina, amivel április 26-27-28-án tervezik oltani azokat a regisztráltakat, akik erre online időpontot foglaltak. Megnyíltak a teraszok.

A szombat óta regisztrált 2328 új fertőzöttel együtt a járvány kezdete óta összesen 769 518 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 205 beteg – köztük egy három hónapos csecsemő – velük az elhunytak száma 26 625 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 260 686, kórházban 6284 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 790-en vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma a járvány miatt létrehozott kormányzati portál adatai szerint 3 596 129 fő, közülük 1 621 420 fő a második oltását is megkapta.

Szombaton megérkezett az a hatszázezer adag Sinopharm koronavírus elleni kínai oltóanyag Magyarországra, amelynek beoltását a következő három napban tervezik. A háziorvosoknak körlevélben ígértek külön juttatást a kínai vakcinák beadásáért, az országos tiszti főorvos elrendelte hétfőtől a tömeges oltást. Arról, hogyan készült rá a magyar kormány a kínai vakcinák felhasználására, az alábbi cikkünkben írtunk bőbben.

Jövő héten újabb 600 ezer dózis kínai vakcina érkezik Magyarországra, abból 200 ezret Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tájékoztatása a saját szállítási kapacitással nem rendelkező Grúziába visznek.

Kivonultak az emberek az utcára

Szombaton megnyílhattak a vendéglátóhelyek teraszai, a kerthelyiségek. Az időjárás is besegített, mindenesetre a sajtóban megjelent képek tanulsága szerint tömegek vonultak ki a közterületekre és a teraszokra is, sok helyütt sem a távolságtartásra nem ügyeltem, sem maszkot nem viseltek.

XS
SM
MD
LG