Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Már nem miniszteri biztos Bódi-Rácz Zsófia


Rácz Zsófia a Miniszterelnökség fiatalokért felelős helyettes államtitkáraként beszédet mond a fiatalok induló vállalkozásának létrehozását támogató Start program nyitórendezvényén, Budapesten 2022. április 29-én
Rácz Zsófia a Miniszterelnökség fiatalokért felelős helyettes államtitkáraként beszédet mond a fiatalok induló vállalkozásának létrehozását támogató Start program nyitórendezvényén, Budapesten 2022. április 29-én

Lemondott miniszteri biztosi pozíciójáról Bódi-Rácz Zsófia – derül ki a Magyar Közlönyből, ahogy az is, hogy a döntés május 31-e este 11 órától hatályos. Rácz Zsófiát 2019-ben, 22 évesen nevezték ki fiatalokért felelős helyettes államtitkárrá úgy, hogy még nem volt diplomája.

Rácz Zsófia 2022 júniusáig nem is szerzett, emiatt a Fidesznek törvényt kellett módosítania ahhoz, hogy diploma nélkül betölthesse a pozíciót – írja a lemondásról elsőként beszámoló Telex.

2022 nyarán leköszönt az erőforrás-minisztériumban betöltött helyettes államtitkári posztjáról, hogy július végén miniszteri biztosként folytassa a munkát a Területfejlesztési Minisztériumnál. Mint a hírportál írja, Rácz Zsófia munkáját kétfős titkárság segítette, helyettes államtitkári fizetést kapott, aminek felső határa május 16-ig 1,65 millió forint volt, azóta pedig 2,1 millió.

A hírportál emlékeztet arra, hogy Rácz Zsófia volt az, aki többszöri egyeztetés után sem ült le tárgyalni a Pedagógusok Szakszervezetének ifjúsági tagozatával a tanárhiány okozta problémákról, egy diákszervezet előtt pedig két éve úgy beszélt pozíciójáról, hogy „nem kell komoly szakmai végzettség a munkájához”.

Feladatai között szerepelt egyebek között a területfejlesztési koncepciók megalkotása során javaslatokat tenni Navracsics Tibornak, hogy a fejlesztések hozzájáruljanak a fiatalok életminőségének, élethelyzetének javításához, a generációk közötti együttműködés erősítéséhez. Feladata volt továbbá a rendszeres kapcsolattartás az érintett érdekképviseleti szervezetekkel, hogy segítse a fiatalok sajátos igényeinek fejlesztéspolitikai tervezési folyamatban való érvényesítését.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG