Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Maratoni ügyfélfogadással készül az Utcajogász a kilakoltatási moratórium végére


Az Utcajogász jogsegélyszolgálata a Blaha Lujza téren
Az Utcajogász jogsegélyszolgálata a Blaha Lujza téren

A kilakoltatási moratórium végéhez igazítva, május 5-én tartja az Utcajogász maratoni ügyfélfogadását a fővárosi Blaha Lujza téren. Az egyesület önkéntes jogászaihoz konkrét jogi kérdésekkel aznap délután kettőtől este nyolcig lehet fordulni, és több, a lakhatáshoz kapcsolódó programot is terveznek. Az Utcajogász Egyesület - jogász önkéntesek révén - hajléktalan és szegénységben élő embereknek nyújt ingyenes jogi segítséget.

Mint azt az egyesület szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében írja, május eleje minden évben kritikus időszak ügyfeleik életében, mert ekkor, egészen pontosan április 30-án ér véget a téli kilakoltatási moratórium.

"Tömegével futnak be hozzánk olyan ügyek, amelyekben családok lakhatása forog veszélyben" - írja közleményélben az egyesület.

Az egyesület tapasztalatai szerint idén a gazdasági válság következtében egyre nő a segítségre szorulók száma, ráadásul több önkormányzat radikálisan megemelte kiadható lakásainak bérleti díját.

Az Utcajogász Maraton a kilakoltatási moratóriumot követő első pénteken lesz. Ezen a napon háromszor annyi önkéntes jogász háromszor annyi ideig segíti tanácsadással a hozzájuk fordulókat. Emellett az egyesület különböző programokkal igyekszik felhívni a figyelmet a lakhatás témájára, ezekről részletek az egyesület Facebook-oldalán is olvashatók.

Az Utcajogász munkatársai most is, mint mindig, azt kérik a hozzájuk fordulóktól, hogy az ügyükre vonatkozó minden iratot hozzanak magukkal az ügyfélfogadásra, mert azokat át kell nézni az érdemi segítségnyújtáshoz.

Az Utcajogász Egyesület munkájával több cikkben, podcastban is foglalkozott a Szabad Európa. Legutóbb például akkor, amikor jogászaik két pert is megnyertek a Kincsem Park szürke házainak lakói ügyében.

Az Utcajogász 2010 óta nyújt ingyenes jogi segítséget lakhatási és szociális jogok területén rászorulóknak. A munkatársaikkal készített interjút itt olvashatják el:

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG