Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Gyerekek” – ez volt olvasható a magasból, mégis lebombázták a mariupoli színházat

Civilek százai használták óvóhelyként a hetek óta ostrom alatt álló város történelmi múltú színházát, amelyet március 16-án orosz bombatámadás ért – közölte Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter.

Az AFP-nek nyilatkozó hatóságok azt mondták, a közeli városrészek folyamatos ostroma akadályozta őket, de időközben megkezdődtek a mentési munkálatok, vannak túlélők, viszont az áldozatok száma egyelőre ismeretlen.

„Újabb szörnyű háborús bűncselekmény Mariupolban. Orosz támadás érte a színházat, ahol több száz ártatlan civil bujkált. Az épület most romokban áll. Nem lehet, hogy az oroszok nem tudták, hogy óvóhelyként használják az épületet a civilek”tweetelte a külügyminiszter.

Moszkva következetesen tagadja, hogy civil célpontokat is támadnak, annak ellenére hogy számos konkrét bizonyítékot dokumentáltak a riporterek – köztük a Szabad Európa helyszíni tudósítói – erről.

Az orosz védelmi minisztérium az Azovi zászlóalj szélsőjobboldali ukrán milíciát vádolta a színház felrobbantásával, de állítását semmivel sem igazolta.

Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG