Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Márta verbálisan bántalmazó házasságban élt, nem tudott kilépni belőle, végül az AIDS vetett neki véget


Márta verbálisan bántalmazó házasságban élt, nem tudott kilépni belőle, végül az AIDS vetett neki véget
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:40:10 0:00

Huszonnégy évvel ezelőtt kapta el a HIV-et a férjétől, aki nem tudott róla, hogy végstádiumú AIDS-e van. Márta megtanult együtt élni a vírussal. Szerinte egy kis odafigyeléssel és rendszeres gyógyszerhasználattal nem nagyon változtatta meg az életét a betegség. Nagyinterjú Liebermann Mártával.

Huszonnégy évvel ezelőtt kapta el a HIV-et a férjétől, aki nem tudott róla, hogy végstádiumú AIDS-e van. Márta megtanult együtt élni a vírussal. Szerinte egy kis odafigyeléssel és rendszeres gyógyszerhasználattal nem nagyon változtatta meg az életét a betegség. Nagyinterjú Liebermann Mártával, a Retropajzs Egyesület egyik alapítójával, aki nemrég Szabad-díjat kapott.

Márta azt mondta: sok HIV-vel élőt még ma is diszkriminálnak a magyar egészségügyben. Volt olyan idős, HIV-vel élő nő, aki egy elfertőződött sebbel került kórházba. Az altatóorvos a betegsége miatt nem volt hajlandó elaltatni, ezért az ápolók lefogták, és akarata ellenére érzéstelenítés nélkül hajtottak végre rajta egy kisebb műtétet. Márta azt mondta a Szelfiben: Magyarországon öt olyan családot ismernek, ahol az édesanya átadta megszületendő gyerekének a vírust. Legfiatalabb sorstársuk hároméves.

XS
SM
MD
LG