Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Másfél hónapja várnak a kilépőpapírjukra egy zuglói iskola korábbi dolgozói


Tiltakozás a budapesti Kossuth téren a státusztörvény elfogadása ellen 2023. július 4-én
Tiltakozás a budapesti Kossuth téren a státusztörvény elfogadása ellen 2023. július 4-én

A Közép-Pesti Tankerületi Központ azt mondta, a Magyar Államkincstárra várnak, hogy adja ki az igazolásokat. Kilépőpapír hiányában az érintett dolgozók másfél hónapja nem kapnak álláskeresési járadékot.

November végén a zuglói Hunyadi János Ének-zenei, Nyelvi Általános Iskola több nem pedagógus munkakörben dolgozó munkatársa és tanára is úgy döntött, hogy inkább más munkát keres, mert nem értettek egyet a státusztörvénnyel, így nem írták alá az új munkaszerződést.

Öt napon belül meg kellett volna kapniuk a kilépési papírjaikat, de azóta is hiába várnak a dokumentumokra, amelyek nagyon fontosak a további munkavégzés, munkakeresés szempontjából, azok hiányában álláskeresési járadékot sem tudnak igényelni.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője az esetről beszámoló RTL Híradónak azt mondta, hogy nem egyedi esetről van szó, jogsegélyszolgálatukhoz több bejelentés is érkezett, hogy nem kapták meg a dolgozók a kilépőpapírjaikat, a közalkalmazotti igazolást. Nagy Erzsébet szerint még legalább két tankerületi központ érintett.

A tankerület viszont a Magyar Államkincstárra mutogat, tőlük várja az igazolásokat, de onnan nem válaszoltak a hírműsor megkeresésére.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG