Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Koronavírusos Igor Matovič szlovák miniszterelnök


Igor Matovic szlovák miniszterelnök és Andrej Babis cseh köztársasági elnök 2020. június 3-án
Igor Matovic szlovák miniszterelnök és Andrej Babis cseh köztársasági elnök 2020. június 3-án

Igor Matovič szerdán még kormányülést vezetett, így karanténba kerülhet a teljes szlovák kabinet.

Elkapta a járványt okozó koronavírust a szlovák miniszterelnök, Igor Matovič, írja a szlovák kormány oldala. Annyi további tájékoztatást adtak a bejelentés mellé, hogy a kormányfő minden további programját törölték.

A DennikN alapján az egész szlovák kormány karanténba kerülhet, mivel Matovič szerdán még kormányülést vezetett. A kormányfő a Facebookon is írt erről. Azt mondja, ő is egy lett azok közül, akik szorongva várták a teszteredményeket. Illetve, hogy kilenc hónapja küzd azokkal, akik a járványban csak a bezárt kocsmákat látják és az embereket a védekezés ellen hangolják.

Nagyon várt pár stresszmentes napot az ünnepek alatt, de ezek szerint ez nem jön össze. Azt is kéri, hogy a betegekre, a nagyapákra és nagymamákra ne puszta számként tekintsenek a szlovákok.

"A szabadság pedig nem azt jelenti, hogy egyes embertársainkra alsóbbrendűként tekinthetünk".

A szlovák kormányból Ján Mičovský mezőgazdasági miniszter is elkapta vírust, illetve a környezetvédelmi miniszter, Ján Budaj is, írja a Parameter.sk.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!
XS
SM
MD
LG