Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Nem működött az agárdi vasúti átjáró liftje a múlt heti gázolás idején


Vonat halad el az agárdi vasúti átjáró lezárt sorompója mellett 2014. július 18-án. A gyalogosátjáróban, ahol a baleset történt, nincs lámpa vagy sorompó, korlát van
Vonat halad el az agárdi vasúti átjáró lezárt sorompója mellett 2014. július 18-án. A gyalogosátjáróban, ahol a baleset történt, nincs lámpa vagy sorompó, korlát van

Egy 45 éves, szklerózis multiplex betegsége miatt kerekesszékhez kötött férfit gázolt halálra a vonat Agárdon augusztus 18-án.

A Vasút utca és a Strand utca kereszteződésében lévő kiépített vasúti átjáróban történt a baleset augusztus 18-án kora reggel. A rendőrség tájékoztatása szerint a kiépített vasúti átjáróban haladt át a kerekesszékkel közlekedő férfi, amikor a Celldömölk irányából Budapest felé tartó személyvonat elgázolta. Az ütközésben a férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A baleset körülményeit a Gárdonyi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Az áldozat anyjának bejegyzését idézi a Telex. Az asszony egy zárt Facebook-csoportban arról írt, hogy a fia mindig lifttel járt, de megint nem működött, ezért kellett körbemennie. A nő arról beszélt a hírportálnak, hogy a fia látta a vonatot, azt hitte, hogy még átér előtte, de a szerelvény átmenő járat volt, nem lassított, és elkapta a mozgássérült mopedjét.

A cikk felidézi, hogy az agárdi állomás a felújított székesfehérvári vonal része, a liftekkel gyakran vannak problémák, például a 2017 augusztusa és 2018 augusztusa között eltelt egy évben a felvonók mintegy fele átlagban negyven-ötven százalékos üzemelési szintet ért el, de volt olyan állomás, ahol a liftek egész évben nem működtek.

A MÁV a hírportálnak azt írta, hogy a kérdéses agárdi lift működését a szakhatóság augusztus 15-én állította le műszaki meghibásodás miatt. A vasúttársaság sajtóosztálya ugyanakkor hozzátette: ez a gyakorlatban kényelmetlenséget okoz a mozgásukban korlátozott utasok számára, de az átjáró használata még elvileg sem rejthet veszélyt az ő biztonságukra nézve sem.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG