Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Megkéseltek egy rendőrt Újpesten, lelőtték a támadót


Helyszínelés Újpesten, 2020 december 24.
Helyszínelés Újpesten, 2020 december 24.

Életveszélyes állapotban van egy őrmester, akire késsel támadt egy őrjöngő férfi. A járőr társa több lövést adott le a támadóra.

Egy randalírozó emberhez hívták a rendőröket csütörtök hajnalban. A férfi egy IV. kerületi, Kassai utcai társasház lépcsőházában emeletről emeletre rohangált és közben agresszívan ütötte, rugdosta a bejárati ajtókat.

Az ORFK közleménye szerint a kiérkező járőrökre is rátámadt, minden előzmény nélkül késsel többször megszúrta egyiküket, egy 26 éves őrmestert. A járőr társa, egy 23 éves őrmesternő - társa és saját élete védelme érdekében - használta szolgálati lőfegyverét, több lövést adott le a támadóra, egy 35 éves délegyházi férfira, aki a helyszínen meghalt.

A megszúrt rendőrt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, kolléganője fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapota miatt megfigyelésre szintén kórházba került - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Gál Kristóf szerint a jelenleg is műtőben levő őrmester több létfontosságú szerve megsérült, így a rendőrnő határozott fellépésével megmentette járőrtársa - és vélhetően a saját - életét.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG