Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Megugrott az újonnan regisztrált fertőzöttek száma, tíz alatt a halálos áldozatoké


Védőfelszerelést viselő ápoló a fővárosi Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 9-én
Védőfelszerelést viselő ápoló a fővárosi Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 9-én

Kedd óta 107 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon, ezzel a járvány kezdete óta összesen 807 209 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A járvánnyal összefüggésben meghaltak kilencen, velük az elhunytak száma 29 944-re emelkedett.

A kormányzati járványportál adatai szerint 349 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 53-an vannak lélegeztetőgépen. Az újonnan regisztrált fertőzöttek száma csaknem a duplájára nőtt az egy nappal korábbi hivatalos adatokhoz képest, kedden ugyanis 57 új azonosított fertőzöttet jelentettek.

Az első oltással rendelkezők száma 5,363 millió főt ért el, 4,271 millió fő már a második oltását is megkapta. A fertőzéssel összefüggésben elhunytak száma ezzel 29 944 főre emelkedett.

Közben Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora felajánlotta, hogy ha valakinek a két oltást követően nincsenek antitestjei, akkor őt a Semmelweis Egyetemen egy speciális teszttel ingyen megvizsgálják, az intézmény kapacitásának mértékéig. A rekor, aki az M1-en beszélt erről, úgy véli, hogy a védettség szintje és az antitestszint között nem lehet egyértelmű összefüggést meghatározni.

A Szabad Európa több cikkben és videóban is foglalkozott azzal, hogy a kínai vakcinával oltott, főként 60 pluszos korosztályból többeknél nem alakult ki védettség különféle tesztek szerint. A Sinopharm-vakcinával oltottak negatív laboratóriumi eredményekkel elnevezésű Facebook-csoporthoz már több ezren csatlakoztak. A csoport célja, "a laboratóriumi ellenanyag-vizsgálaton negatív vagy alacsony szintű eredményekkel rendelkezők vizsgálatának kezdeményezése, illetve szükség esetén újraoltása”.

"Mintha nem kaptak volna oltást" - antitestek nélkül két dózis vakcina után
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:03:19 0:00

XS
SM
MD
LG