Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Eltűntek a hírekből, pedig több tízezren élnek köztünk és próbálnak újrakezdeni


A bizonytalanság, hogy meddig tart az, ami most van, és nem tudni, mi lesz napok, hetek múlva, megviseli a gyerekeket.
A bizonytalanság, hogy meddig tart az, ami most van, és nem tudni, mi lesz napok, hetek múlva, megviseli a gyerekeket.

Nem hallunk róluk, kikoptak a háború kirobbanása óta eltelt egy és egy negyedévben a hírekből, mint ahogy a háborús hírekre sem igazán kapja fel ma már senki sem a fejét Magyarországon. Pedig több tízezer ukrán menekült él itt, főként nők és gyermekek, hiszen a férfiak otthon harcolnak.

Igyekeznek normális hétköznapokat teremteni egy teljesen abnormális helyzetben, és ebben elsősorban a civil szervezetek segítségére számíthatnak. Ukrajnából érkező menekültek és segítőik szólalnak meg Bihari Ádám videóriportjában, a Szabad Európa szerkesztő riportere beszélt a forgatásról podcastsorozatunkban.

Eltűntek a hírekből, pedig több tízezren élnek köztünk, és próbálnak újrakezdeni
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:16:12 0:00

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG