Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Történt valami: csaknem duplájára drágult Mészárosék közbeszerzése


Orbán Viktor beszél Mészáros Lőrinchez a Felcsút hazai meccsén, az európai parlamenti választások előtt, 2019. május 19-én
Orbán Viktor beszél Mészáros Lőrinchez a Felcsút hazai meccsén, az európai parlamenti választások előtt, 2019. május 19-én

2,3 milliárd forint helyett négymilliárdba fog kerülni az állam számára a dunavarsányi szennyvíztisztító felújítása. Szerte az országban Mészáros Lőrinc cégei korszerűsíthetnek csatornákat és vízi közműveket; ezt is ők csinálják.

Módosították a dunavarsányi szennyvíztisztító felújítására kiírt közbeszerzést, 2,3 milliárd forint helyett nem részletezett okokból több mint négymilliárdba fog kerülni a feladat – vette észre a Napi.hu.

A közbeszerzést már megnyerte két Mészáros Lőrinchez kötődő cég (Mészáros és Mészáros Kft., Euroaszfalt Kft.). Dacára annak, hogy csaknem duplájára nőttek a projekt költségei, nem írtak ki új közbeszerzést. A projekt feladatainak leírásánál sem jelent meg új feladat.

A leírás szerint az állam többek közt szennyvízcsatornákat, utakat kíván építtetni és szennyvíztelepi berendezéseket akar üzembe állíttatni Mészárosékkal.

EU-s pénzből megy a projekt, ahogy számos más nagy, szennyvizes építkezés az országban. Ezekben jellemzően az a közös, hogy négy pályázó indul rajtuk Mészáros nevezett két cége mellett, és Mészárosék nyernek. A másik három ilyen felállásban szinte mindig sikertelen a hódmezővásárhelyi Hódút, a Swietelsky és a gödöllői Penta Kft.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG