Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Mészáros Lőrinchez köthető cég alapított magánklinikát Szombathelyen


A Fájdalom Ambulancia a szombathelyi Vízöntő utcában. Fotó: Mészáros D. Zsolt
A Fájdalom Ambulancia a szombathelyi Vízöntő utcában. Fotó: Mészáros D. Zsolt

Szeptember végén nyílt meg Szombathelyen a Fájdalom Ambulancia. Az intézményt tulajdonló cég családi vállalkozásként indult, majd 2020 decemberében megjelent a tulajdonosok között Mészáros Lőrinc is.

Az új, szombathelyi Fájdalom Ambulancia a mozgásszervi betegségek megelőzésére és gyógyítására specializálódott magánklinika. Az intézmény egy országos hálózat harmadik állomása, a cég két év alatt két nagyvárosban hozott létre helyi klinikát.

Közel húsz éve alapította a Fájdalom Ambulanciát dr. Magyar Mátyás szakorvos. Négy éve, 2018-ban nyílt meg Budapesten az első modern klinika. Tavaly Miskolcon nyitották meg a következőt, közel két hónapja pedig Szombathelyen működik a harmadik intézmény.

A Fájdalom Ambulancia mozgásszervi betegségek diagnosztikájával, kezelésével foglalkozik. Gyógytorna, manuálterápiás, fizikoterápiás, infúziós, valamint masszázskezeléseket alkalmaznak, de a kínálatukban van egészség-szépség-stresszkezelés, és aktív sportolók rehabilitációja is. A vállalkozás (Fájdalom-ambulancia Szolgáltató Kft.) 22 főt foglalkoztat. A cégnek 2017–2019-ben háromszázmillió forint feletti éves árbevétele volt, 2020-ban viszont már egymilliárd 886 millió forintot ért el. (2021-ben ez 266 millió forintra csökkent.)

Megérkeztek Mészáros Lőrincék

A Fájdalom-ambulancia Szolgáltató Kft tulajdonosai: a MOMET Kft.(25,24 százalék), Mészáros Lőrinc (24,76 százalék) és Deák Gábor (50 százalék). Az Opten cégadatbázis szerint a MOMET Kft. dr. Magyar Olivér Mátyásé és Eiles Tibor Jánosé. Utóbbi már korábban is üzlettársa volt a Fájdalom Ambulanciát alapító szakorvosnak.

Deák Gábor Mészáros Lőrinc régi üzlettársa, tulajdonosként jelen van a Felcsút FC-ben, a Lánchíd Rádióban, az Opus Globalban és a Talentisben. A Szabad Európa információi szerint Deák Gábor Mészáros Lőrinc unokaöccse, az édesanyja (Mészáros Ibolya) ugyanis a volt felcsúti polgármester féltestvére.

A Fájdalom Ambulancia a szombathelyi Vízöntő utcában. Fotó: Mészáros D. Zsolt
A Fájdalom Ambulancia a szombathelyi Vízöntő utcában. Fotó: Mészáros D. Zsolt

A Fájdalom Ambulanciák szorosan kötődnek a sporthoz, pesti intézményük a Vasas sporttelepén működik, 2019-től pedig ők végzik a felcsúti labdarúgók rehabilitációját is. A szombathelyi intézmény megnyitóján a helyi Haladás futballcsapat vezetői is ott voltak.

A NER-ben is jól ismert az alapító

Dr. Magyar Mátyás azonban nem csak a Fájdalom Ambulancia vezető szakorvosaként és alapítójaként ismert. 2021-ben például a diósgyőri futballcsapat többségi tulajdonosa lett a Borsodi Sport Holding Kft.-n keresztül

A Borsodi Sport Holding Kft.-t 2020 decemberében alapították, dr. Magyar Mátyás a többségi tulajdonosa. A másik tulajdonos pedig a tiszakécskei székhelyű Hódút Kft., amely Varga Károly cége, aki Mészáros Lőrinc és Szíjj László mellett a NER harmadik legfontosabb építési vállalkozója.

Dr. Magyar Mátyásnak mintegy 15 vállalkozásban van még részesedése, ezek többsége egészségüggyel kapcsolatos. Emellett azonban akad köztük építőipari, vagyonkezelői, turisztikai és szállítmányozással foglalkozó cég is.

A Csimborasszó Klinika csak szomszéd

A Fájdalom Ambulancia mellett működő és most szintén bővülő Csimborasszó Egészségügyi Központ csak a szomszédja az ambulanciának. Az intézménynek a Fájdalom Ambulanciát működtető céggel semmilyen tulajdonosi összefonódása nincs, a két vállalkozás teljesen függetlenül végzi tevékenységét, egymással jó szakmai kapcsolatot ápolva – írta érdeklődésünkre a központ.

A cégadatokat az Opten Kft. szolgáltatta.

  • 16x9 Image

    Nyugat.hu

    Ez a cikk a Szabad oldal kezdeményezésünk részeként jelent meg. Ebben az együttműködésben az ország független szerkesztőségeinek írásait, tartalmait vesszük át, hogy azok saját olvasóikon túl egy szélesebb nyilvánossághoz is eljussanak.

    A Nyugat.hu Szombathely és Vas megye híreit, eseményeit követi. 

XS
SM
MD
LG