Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Alkudozás, ígérgetés, fenyegetés – Nem fizet Mészáros Lőrinc alvállalkozója


Van, aki fél éve vár számlája kiegyenlítésére, másnak összesen több mint 500 millió forintnyi elvégzett munkáról nem állítanak ki teljesítési igazolást
Van, aki fél éve vár számlája kiegyenlítésére, másnak összesen több mint 500 millió forintnyi elvégzett munkáról nem állítanak ki teljesítési igazolást

Mészáros Lőrinc magánvagyonát a Forbes tavaly decemberben 436,5 milliárd forintra becsülte. Mégis arról értesült a Szabad Európa, hogy számos magyar kisvállalkozás került anyagilag lehetetlen helyzetbe, mert a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló cég, mint fővállalkozó nem fizetett nekik az elvégzett munka után, arra hivatkozva, hogy neki sem fizet az állam.

Értesüléseink szerint, van olyan cég, amelynek vezetőjét idegösszeomlás miatt kórházban ápolták. Olyan kisvállalkozó is akad, aki hitelt vett fel, hogy fizetni tudja az alkalmazottait, más pedig már elbocsátásokra kényszerült, vagy lízingelt gépparkját veszítheti el, ha nagyon gyorsan nem jut a pénzéhez.

Elég szövevényes körbetartozásos történetről van szó, de Kósa András a Szabad Európa főmunkatársa megpróbált rendet vágni a szálak között. Ő volt podcastorozatunk, a Sztoriban vendége. A cikkeket itt és itt találja, a podcastot itt hallgathatja meg:

Alkudozás, ígérgetés, fenyegetés – nem fizet Mészáros Lőrinc alvállalkozója
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:14:49 0:00

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG