Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Mindenkiről tudok sok mindent. Azt is, hogy mikor beszélt kivel, meg hogyan”


„Félre ne értsétek, ez nem megvásárlás, én senkit nem akarok megvásárolni” – hangzik el azon a Népszava birtokába került hangfelvételen, amelyet a lap szerint akkor készítettek, amikor Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos egy budapesti szállodában az Országos Roma Önkormányzat Lungo Dromhoz tartozó képviselőivel találkozott.

A több mint két és fél órás hanganyag elején Sztojka Attilát, aki egyben a Belügyminisztériumhoz tartozó Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója, név szerint is bemutatják. A lap szerint a felvételen a kormánybiztos a Roma Közéleti Akadémia, részben az általa vezetett Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság révén szerződéseket kínált azoknak a képviselőknek, akik „ebben a körben benne vannak”. Hozzáteszi, hogy még fog hozni lehetőségeket, amelyekért cserébe politikai és szakmai teljesítményt vár, de hogy ez pontosan mit jelent, az nem derül ki.

„Félre ne értsétek, ez nem megvásárlás, én senkit nem akarok megvásárolni” – hangzik el a hangfelvételen, amelynek végéhez közeledve Sztojka Attila arról beszél, hogy „mindenkiről jönnek hírek”, és BM-esként „mindenkiről tudok sok mindent. Azt is tudom, hogy mikor beszélt kivel, meg hogyan.”

A hallgatóságból erre valaki úgy reagált, hogy „Hoppá!”.

A lap elérte Sztojka Attila kormánybiztost, aki azt mondta, hogy nem ismeri a felvételt, de annak készítéséhez nem járult hozzá, és a kérdésekre csak írásban hajlandó válaszolni. Csóka János, a Lungo Drom frakcióvezetője ugyanakkor a lapnak azt mondta, hogy a szervezet ORÖ-s képviselői december második hétvégéjén is találkoztak a kormánybiztossal.

Frissítés
Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a hírek után Facebook-oldalán bejelentette, hogy hivatali visszaélés és zsarolás gyanúja feljelentést tesz.

XS
SM
MD
LG