Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Hiába kedvez a kormány a Molnak, hónapokat csúszhat a hulladékgazdálkodási koncesszió indulása


Mol-hulladékkoncesszió
Mol-hulladékkoncesszió

Három százalékkal dobhatják meg az amúgy is magas inflációt a csomagolással kapcsolatos díjemelések, pár hónap múlva érzékelhetik is a vásárlók az üzletek kasszáinál. A gyártók ugyanis, akik fizetnek a termék jövőbeli hulladékkezeléséért, be fogják építeni az áraikba a költségnövekedést, vagyis a végén a fogyasztók fizetik meg.

Egyelőre azonban az is kérdéses, el tud-e indulni július elsején országos szinten a Mol vezetésével a hulladékgazdálkodási koncesszió. A Szabad Európának nyilatkozó források szerint hónapokat csúszhat a rajt, és úgy tűnik, a kormány is számol ezzel a lehetőséggel. Erre utal egy törvénymódosítási javaslat, amely szerint a Molt kártalanítani kell, ha a hulladékkoncesszió valamiért nem indul el július 1-jén.

Minderről a témát több cikkben is feldolgozó Wiedemann Tamás, a Szabad Európa gazdasági újságírója beszélt podcastsorozatunkban.

Hiába kedvez a kormány a Molnak, hónapokat csúszhat a hulladékgazdálkodási koncesszió indulása
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:13:26 0:00

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG