Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Fegyelmi indult a Donáth Annát nyilvánosan kritizáló bajai polgármester ellen


Donáth Anna
Donáth Anna

Az információt megerősítették a Momentum elnökségéből a hírt először közlő 24.hu portálnak. Az ellenzéki párt egyetlen vidéki polgármestere, Nyirati Klára egy kalocsai nyilvános fórumon bírálta Donáth Annát nyílt Gyurcsány-kritikájáért.

A fórumról videó is készült, amely a Facebookon elérhető. Nyirati Klára arról beszél (a felvétel végén, a 45. percnél), hogy nagyon rosszul éli meg azt a helyzetet, amely azután alakult ki, hogy Donáth Anna nyilvánosan nekiment a Demokratikus Koalíciónak. A bajai polgármester hozzátette: felhívta Fekete-Győr Andrást, a Momentum korábbi elnökét, aki állítása szerint azt mondta neki, hogy „Donáth Anna hülyeségeket csinál. Ha szövetségre akarunk lépni valakivel, akkor miért rúgunk bele? (…) A Fidesz csak röhög markába.”

Arról is beszélt, hogy ezek a kijelentések nehéz helyzetet teremtenek helyi szinten az együttműködésben, és szerinte taktikailag is elhibázott lépés „egymásnak esni”. Vitázni akkor kell, ha már leváltották a Fideszt.

A 24.hu megkereste a Momentum több országgyűlési képviselőjét is, de senki sem akart nyilatkozni. Egyikük név nélkül azt mondta: „Nincs probléma vagy konfliktus párton belül, ez egyszemélyes ügy, Nyirati Kláráé, amit a párt kezel is.”

Donáth Anna legutóbb a Szabad Európának adott interjúban beszélt arról, amit először a Válasz Online oldalán fogalmazott meg: nem lesz még egyszer olyan lista, amelyen Donáth Anna és Gyurcsány Ferenc neve együtt szerepel. Szerinte először az ellenzéket kell megújítani, utána lehet kormányt váltani. A teljes videóinterjút itt nézheti meg:

XS
SM
MD
LG