Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

"Nagyarcú" nyugati politikusokról beszél Kövér, aki ma már nem lépne be az EU-ba


Kövér László házelnök
Kövér László házelnök

Kövér László házelnök, aki milliós büntetésekkel sújtott ellenzéki parlamenti képviselőket a Kossuth rádióban az ellenzéki parlamenti akciókra utalva közölte: nem hajlandó eltűrni, hogy "bolhacirkuszt" csináljanak az Országgyűlésből.

Kövér László szerint az Európai Uniót azok teszik tönkre, akik Magyarországtól akarják most megvédeni. A fideszes politikus a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában azt mondta,

"néhány nagyarcú nyugati politikus szereti az orrunk alá dörgölni, hogyha most akarnánk belépni az unióba, akkor úgymond nem vennének fel bennünket az állítólagos jogállami problémáink, illetve a nézeteink és az értétekről vallott véleményünk miatt".

Azért mégis inkább maradna

Kövér László közölte, ha most lenne népszavazás, "én egészen biztosan nemmel szavaznék". Hozzátette, hogy már a 2003-as csatlakozási népszavazáson "sem jó szívvel szavazott igennel", de mindent egybevetve az volt a meggyőződése, hogy az EU-tagság Magyarországnak olyan új dimenziót nyit ki, ahol a saját nemzeti érdekei érvényesítésére egy kedvező, demokratikus és civilizált keretrendszert kap, amelyben ráadásul anyagilag sem jár rosszul.

A házelnök ugyanakkor hangsúlyozta, távolról sem gondolja úgy, hogy jobb lenne Magyarországnak az unión kívül. Szerinte "a nácik és a kommunisták után" egy újfajta totalitárius törekvés veri szét Európát, amit "nevezhetünk hol liberalizmusnak, hol poszthumanizmusnak, hol mit tudom én micsodának, tehát zöld őrületnek".

A házelnök úgy véli, "olyan mértékű agressziónak vagyunk kitéve", a normalitástól való olyan mértékű eltávolodást követelnek meg szinte normatív módon, ami nemcsak a magyarok ellenérzését váltja ki, hanem azt szerinte az európai emberek döntő többsége "ellenszenvvel viseli el" – idéz Kövért az MTI.

A politikus úgy látja, a ez így megy tovább, akkor az Európai Uniót azok teszik tönkre, "akik tőlünk akarják ebben a pillanatban megvédeni". Kövér László szerint az EU-ban az erkölcsi kereteket nemcsak, hogy feszegetik, hanem szándékosan szétverik az európai baloldal képviselői, akik az Európai Néppártban ugyanúgy megtalálhatók, mint a szélsőbaloldalon, a kommunista pártokban.

A magyar többség és a "terrorista kisebbség"

A 2022-es országgyűlési választásokról szólva Kövér László arról beszélt, hogy "ha visszajönnek azok, akik régen kommunistáknak vallották magukat, ma pedig európaistáknak vallják magukat, akkor itt kő kövön nem marad".

Kövér László a Tanácsköztársaság történetének tanulmányozását ajánlotta az ellenzéki képviselőknek. Szerinte téves következtetést vontak le az ellenzéki képviselők abból, hogy 1989-90-ben és 1994 között "semmiféle számonkérés, retorzió nem történt azokkal szemben, akik a diktatúrát addig a nemzet ellen fenntartották".

"Téves az a hiedelem, hogy ez mindig így lesz" – fogalmazott a politikus, hozzátéve, téves az a hiedelem, hogy a magyar többség megint eltűri "egy terrorista kisebbség randalírozását ebben az országban".

Az ellenzéki parlamenti akciókra utalva a házelnök, aki milliós büntetésekkel sújtott ellenzéki parlamenti képviselőket, közölte, nem hajlandó eltűrni, hogy "bolhacirkuszt" csináljanak az Országgyűlésből és sértegessék a képviselőtársaikat.

Varga Judit udvariatlan megkeresésről beszélt

Ugyanebben a műsorban az az igazságügyi miniszter azt fejtegette, hogy szerinte az Európai Bizottság, az Európai Parlament támogatásával, azt akarja, hogy Magyarország engedje be az LMBTQ-aktivistákat és -szervezeteket az óvodákba és az iskolákba.

A fideszes politikus, aki szerint semmiféle európai normát nem sért a nemzetközi és a hazai tiltakozók szerint homofób törvénymódosítás. Arról is beszélt, hogy túl vannak az első, igen udvariatlan megkeresésen. Az EB általában két hónapos határidővel szokta a tagállamokat megkeresni, amikor úgy gondolja, hogy valamelyik jogszabálya nincs összhangban az uniós sztenderdekkel, ebben az esetben egyhetes határidőt kaptak. A június 23-i levélre 30-ig kellett válaszolni, ez meg is történt.

XS
SM
MD
LG