Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Nagyszabású dróntámadást indított az ukrán hadsereg a Krím félsziget ellen


Ukrán katonák drónindítása Bahmutnál 2022. december 15-én
Ukrán katonák drónindítása Bahmutnál 2022. december 15-én

Az orosz fél közlése szerint pilóta nélküli repülőgépek tucatjait lőtték le az Ukrajnától már 2014-ben illegálisan elcsatolt terület felett.

Volodimir Szaldo, Herszon kollaboráns kormányzója arról számolt be, hogy péntek reggel többtucatnyi ukrán drónt semmisítettek meg a részben megszállt régió és a Krím félsziget északi része felett.

Az orosz hadügyminisztérium azt írta friss közleményében, hogy tizenhárom eszközt lőttek le a Krímnél, illetve hármat a dél-oroszországi Volgográdi területen.

Egyik állítás sem megerősíthető egyelőre független forrásból.

Eközben ukrán illetékesek rámutattak, hogy az inváziós erők fokozták támadásaikat a már október eleje óta hevesen ostromlott, stratégiai fontosságú Avgyijivka körzetében a keleti Donyecki területen.

Elemzők szerint mindkét fél nagy erőkkel próbál jelentősebb eredményeket elérni, de ez egyelőre Ukrajna nyáron megindított újabb ellenoffenzívája ellenére sem sikerült.

Az Avgyijivkáért folytatott harcot sokan az egyfajta XXI. századi vérszivattyúvá vált, közel tíz hónap alatt szinte teljesen porig rombolt Bahmut ostromához hasonlítják.

Ehhez kapcsolódóan: Milyen rakétákat kaptak az ukránok, és mire tudják használni?

A település az orosz ellenőrzés alatt álló Donyeck város északi peremén fekszik, ahonnan az ukrán erők tüzérséggel be tudják lőni az ellenséges állásokat, a helyszín így jó ugródeszka lehetne a régió felszabadításához.

Az orosz csapatok intenzív bombázást és ágyúzást követően újabb irányokból próbálták megközelíteni a megszilárdított védelmű várost.

Készült az AP tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG