Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Nahalka István: Az oktatáspolitika 2010-ben hátraarcot csinált


Az oktatáskutató szerint a minap bejelentett béremelés megnyugvást hozhat a tanárok számára, a tiltakozásokat tompítani fogja. Az oktatási rendszer elavult, ma is úgy osztályoznak, mint 150 évvel ezelőtt. Pedig a pedagógiának rég reagálnia kellett volna a TikTok és a közösségi média kihívásaira.

Akkora a tanárhiány, hogy egyes tantárgyak szinte kimaradnak a gyerekek oktatásából – mondja a kutató. Ahhoz, hogy a pályát elhagyókat pótolni lehessen, minimum négyezer pedagógusnak kellene belépnie a rendszerbe. A jelenlegi politikai irányvonal mellett nincs esély a modernizációra, ebben a légkörben a tanárok ugyanis nem mernek megszólalni, félnek, bezárkóznak az osztályba, ráadásul ugyanolyan megosztottak, mint bármelyik társadalmi csoport.

Itt tudja megnézni a beszélgetést:

Ha inkább csak meghallgatná a podcastot, ide kattintson:

Nahalka István: Az oktatáspolitika 2010-ben hátraarcot csinált
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:32:59 0:00
  • 16x9 Image

    Lampé Ágnes

    Lampé Ágnes több mint másfél évtizede dolgozik politikai újságíróként. Pályáját a 168 Óránál kezdte, dolgozott a Médiapiacnak, a 24.hu-nak, több tanulmányt írt a Médiakutató számára. Éveken át vezette a Klubrádió több politikai és közéleti műsorát. Dolgozott az ATV és a Spirit FM politikai és közéleti műsoraiban. A Komlósi Oktatási Stúdió és ELTE Médiatanszékének tanára.

XS
SM
MD
LG