Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A kampány alatt erősödve pusztít a járvány, egyre több fertőzöttet kell kórházba vinni


Balassagyarmaton oltották be ezt a férfit 2021. szeptember 7-én.
Balassagyarmaton oltották be ezt a férfit 2021. szeptember 7-én.

Az elmúlt időszak trendjébe illeszkedően ismét nőtt a kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek száma. Előző nap is elhunyt 123 közvetlen áldozat. Új mélypontot ért el az oltási program, egy nap alatt 552 ember első oltását sikerült megszervezni.

A járványban újabb 123 közvetlen áldozat vesztette életét az állami egészségügy jelentése szerint. A közvetlen áldozatok száma így már megközelíti a 43 ezer főt Magyarországon.

5291 koronavírusos beteg állapota annyira súlyos, hogy kórházban ápolják őket. Közülük jelenleg 211 embert próbálnak invazív lélegeztetőgéppel megmenteni.

Az oltatlanok beoltási tempója nulla közelében jár, az előző nap során 552 ember első oltását sikerült megszervezni. Magyarországon a népesség durván negyven százaléka egy oltást sem kapott még. További járványadatokért kattintson alábbi, automatikusan frissülő aloldalunkra.

Szlávik János hétfőn arról beszélt, hogy a mostani járványhullám csúcsán már túl lehet az ország, az esetszámok és a halálesetek viszont szerinte lassan fognak csak csökkenni – idézte a Blikk a TV2-t.

Elmondta még, hogy az intenzív osztályon ápolt betegek döntő többsége oltatlan, ahogy azt is, hogy csak az oltatlanok produkálnak súlyos tüneteket, amennyiben elkapják a vírust.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG