Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Meghalt újabb 150 koronavírusos beteg a hétvégén


Oltásról beszélgetnek egy beteggel a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. június 25-én
Oltásról beszélgetnek egy beteggel a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. június 25-én

Hogy nincs még vége a járványnak, azt 150 újabb halálos áldozata is jelzi. Tovább csökkent viszont a kórházban lévő fertőzöttek száma, és a lélegeztetőgépen levőké is. Az Emmi szerint nézik a lázát és az oltási igazolványát az Ukrajna felől érkezőknek, a múlt héten viszont a határnál legfeljebb civileket láttunk ilyesmivel próbálkozni.

A járvány újabb 150 áldozatát jelentette az állami egészségügy hétfőn. Ez alatt az előző három nap összes áldozatát kell érteni, velük együtt Magyarországon már 44.436 ember halt bele közvetlenül a járványba a magyar egészségügy szerint.

Tovább csökkent viszont a kórházban és a lélegeztetőgépen lévő fertőzött betegek száma. Előbbi 2745 főnél jár, közülük 117- beteget próbálnak lélegeztetőgéppel életben tartani. További járványadatokért nézze meg automatikusan frissülő aloldalunkat.

Az oltási program hónapok óta szinte alig működik már. Az elmúlt három nap során ezer oltatlan első oltását sikerült megszervezni. Az ország több mint harmadához nem jutott még el az oltás több mint egy éve, miközben számos munkakörben kötelezővé tette az állam.

Nem az történt, mint amit az Emmi állított

Az Ukrajnából érkező menekültek ellátását a magyar állam helyett lényegében szinte teljes egészében a „sorosista” civilek, segélyszervezetek és egyes egyházi segélyszervezetek végzik.

Az Emmi szerint viszont az állam minden, Magyarországra belépő menedékkérőn lázmérést végez, ellenőrzik, hogy érvényes-e a Covid elleni oltási igazolványa, ha gyanítható, hogy fertőzött, tesztelik.

Vonaton is menekülnek az emberek Ukrajnából
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:03:03 0:00

A Szabad Európa tudósítója egyszerre ért a harcok elől menekülők első csoportjával Záhonyba, ő nem tapasztalt semmilyen központilag szervezett járványügyi ellenőrzést az első napokban. Civil szervezetek valóban vittek magukkal Covid-gyorstesztet, például a Budapest Bike Maffia az Age of Hope Alapítvánnyal közösen mintegy ötezer gyorstesztet juttatott el épp Záhonyba.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG