Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

178 magyar halt bele a járványba a hosszú hétvégén


Miskolcon készítenek elő egy oltást 2022. március 2-án
Miskolcon készítenek elő egy oltást 2022. március 2-án

Tovább csökkent a kórházban ápolt koronavírusos fertőzöttek száma, az elmúlt öt nap során viszont elhunyt 178 újabb áldozat. Az oltási program továbbra sem halad, ezen időszak alatt ezer első oltást sem sikerült beadni.

A járvány 178 újabb közvetlen áldozatát jelentette a magyar állam március 16-án. Összesített számuk így már csaknem 45 ezernél jár a pandémia két éve alatt, ez durván egy Nagykanizsa méretű város teljes lakosságának felel meg.

2259 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, ami további csökkenést jelent a múlt heti adathoz képest. Közülük 101 beteg állapota olyan súlyos, hogy invazív lélegeztetőgéppel tartják életben.

Az oltási program lényegében továbbra is áll. Bár a magyar népesség durván 35 százalékához még egyetlen oltás sem jutott el, az elmúlt öt nap során kevesebb mint ezer első oltás beadását sikerült megszervezni.

Egy, a Nature-ben megjelent tanulmány szerint a gyerekekben furcsa módon jóval kevesebb Covid–19 elleni antitest termelődik, mint a felnőttekben. A kis mintás ausztráliai tanulmány alapján viszont jóval erősebb immunválaszt küldenek a gyerekek a Covid-fertőzésre, hamarabb kitakarítják a testükből a vírust.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG