Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Megszűnt már minden óvintézkedés, de a járvány attól még nem állt le


A fővárosi Szent László Kórházban a koronavírussal fertőzöttek intenzív osztályán kezelnek egy beteget 2021. december 13-án.
A fővárosi Szent László Kórházban a koronavírussal fertőzöttek intenzív osztályán kezelnek egy beteget 2021. december 13-án.

Újra nőtt a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma, emellett elhunyt újabb 29 közvetlen áldozat is. Keddre alig száz ember első oltását sikerült megszervezni.

A járvány újabb 29 áldozatát jelentette az állami egészségügy április 20-án. A közvetlen áldozatok magyarországi száma velük együtt így 46 ezer emberre nőtt.

Kissé nőtt a kórházi kezelésre szoruló betegek száma is, jelenleg 1603 koronavírusos beteget ápolnak kórházban. Közülük 47 ember állapota olyan súlyos, hogy lélegeztetőgéppel tartják őket életben.

Kedden pontosan 127 ember első oltását sikerült megszervezni. Ez ahhoz képest alacsony szám, hogy a lakosság harmada még egy oltást sem kapott. 6.405.260 fő kapott legalább egy oltást az elmúlt két év során Magyarországon, amivel messze az uniós átlag alatt teljesít az ország.

Negyedik oltásból kicsit több mint ötszázat adtak be kedden. Negyedik oltást viszont elenyészően kevés érintett, összesen 279.644 ember kapott az országban. További járványadatokért nézze meg ezzel kapcsolatos, automatikusan frissülő aloldalunkat alább.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG