Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Láthatóan erősödik a Covid Magyarországon is


Oltáshoz hozzájáruló nyilatkozatok Miskolcon 2022. március 2-án
Oltáshoz hozzájáruló nyilatkozatok Miskolcon 2022. március 2-án

Csaknem száz újabb halálos áldozatot és tovább növekvő fertőzési adatokat adott közre az állam. Kórházban is egyre többen vannak, erősödni látszik a járvány.

A múlt hét során újabb 96 ember halt bele közvetlenül a koronavírus-járványba, közölte az állami egészségügy szerdán. Így a közvetlen áldozatok száma 46.886 embernél jár az országon belül.

Több mint húszezer új fertőzöttet is regisztráltak, bár ez a mutató erősen függ az elvégzett tesztek számától is. Nőtt a kórházban lévő koronavírusosok száma, már 1593-an vannak. Tizenkilencen vannak lélegeztetőgépen közülük.

Az állam továbbra is kéri az embereket, hogy intézzék el maguknak az oltást. Ezt egy kicsit nehezebben lehet megtenni, mint korábban, mivel a kórházi oltópontok egy ideje már csak péntekenként vannak nyitva. Mellettük a háziorvost lehet még megkérni, hogy adjon oltást.

Magyarországon messze az uniós átlag alatt szervezték meg az átoltást, a lakosság kétharmadához sikerült csak eljuttatni legalább egyet. Négy oltást durván a lakosság három százaléka, 320 ezer ember kapott az országban. Az állami oltási program hónapok óta lényegében áll, átlagosan napi száz oltatlant sem sikerül beoltani országosan.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG