Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Újra több mint ötezer fertőzött van kórházban


A békéscsabai Réthy Pál kórházban oltanak 2021. november 24-én.
A békéscsabai Réthy Pál kórházban oltanak 2021. november 24-én.

Nőtt a kórházi ápolásra szoruló fertőzöttek száma, és a járványban ismét meghalt egy nap alatt nagyjából száz magyar. Az oltási tempó eközben országos léptékben ismét nulla közelire lassult.

A járványban hétfő óta elhunyt 94 beteg az állami tájékoztatás szerint. Így összesen jelenleg a járvány 42.069 közvetlen áldozatot tart nyilván a magyar egészségügy.

5167 koronavírusos beteget állapota olyan veszélyes, hogy kórházban ápolják őket. Közülük 176-an vannak lélegeztetőgépen. Mind a két érték súlyosabb helyzetet mutat az előző naphoz képest. Frissülő járványadatokat Magyarországról és a régióról alább talál még.

Az oltatlanok oltásának megszervezése szinte leállt és a többi is erősen lelassult. Kevesebb mint ezer ember első oltását sikerült megszervezni az előző nap során. Harmadik oltásból pedig például háromezret adtak be.

A koronavírus szennyvizekben mért koncentrációja maradt a korábbi magas szinten a Nemzeti Népegészségügyi Központ mérései szerint, de nem emelkedett tovább.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG