Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ismét nőtt egy kissé a kórházban kezelt fertőzöttek száma


Oltáshoz előkészített fecskendők az orosházi László Elek kórházban 2021. november 25-én
Oltáshoz előkészített fecskendők az orosházi László Elek kórházban 2021. november 25-én

Most sem sikerült felgyorsulnia az oltási programnak. Elhunyt újabb 53 áldozat, és egy kissé nőtt a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma is.

A járvány újabb 53 áldozatát jelentette az állam hétfőn. Ezúttal az előző három nap összesített adatát adták meg egyben. A közvetlen áldozatok hivatalos száma velük együtt 46.101 főre emelkedett Magyarországon. Ez lakosságarányosan az egész világon a negyedik legrosszabb adat Bosznia után, de még Észak-Macedónia előtt.

1460 koronavírusos beteg állapota olyan súlyos, hogy kórházban ápolják őket. Ez a szám kissé emelkedett múlt péntek óta. Közülük negyven beteget próbálnak invazív lélegeztetőgéppel életben tartani.

Továbbra sem halad az oltatlanok beoltása. Az elmúlt három nap alatt átlagosan nagyjából napi kétszáz első oltás beadását sikerült megszervezni.

Tavalyi infografikánk a kormány által bejelentett különböző oltási kapacitásokról
Tavalyi infografikánk a kormány által bejelentett különböző oltási kapacitásokról

A lakosság kétharmadához sem sikerült eddig eljuttatni az oltást a járvány eddigi csaknem két és fél éve alatt, amivel Magyarország messze az uniós átlag alatt teljesít eddig.

Egyéb járványügyi adatokért keresse fel automatikusan frissülő aloldalunkat.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG