Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Március 22-én kevesebb mint száz ember kapta meg az első oltását


Egy férfi várakozik az oltást követően a miskolci kórház oltópontján 2022. március 2-án
Egy férfi várakozik az oltást követően a miskolci kórház oltópontján 2022. március 2-án

Vészesen közelít a nullához a magyarországi oltási program sebessége, miközben elhunyt a járványban újabb 42 magyar. Több mint kétezer koronavírusos fertőzött van még kórházban, számuk lassan csökken.

A járvány újabb 42 áldozatát jelentette a magyar állami egészségügy március 23-án. A járvány közvetlen áldozatainak száma velük együtt 45.185 főre emelkedett Magyarországon.

Ez lakosságarányosan jelenleg a világ negyedik legrosszabb adata, csak Peruban, Bulgáriában és Bosznia-Hercegovinában haltak bele arányosan többen közvetlenül a Covid-járványba.

Még több mint kétezer fertőzött állapota olyan súlyos, hogy kórházban ápolják őket, pontosan 2006 főt jelentett az állam. Ez viszont több mint ötvennel kevesebb, mint az előző napi érték. 77 fertőzött magyart lélegeztetőgéppel próbálnak életben tartani. További járványadatokat alább talál.

A magyar oltási sebesség egyre inkább közelít a nullához. Az előző nap során a durván 3,5 millió oltatlan magyar közül 98 fő első oltását sikerült megszerveznie az államnak. Harmadik oltásból például kevesebb mint ötszáz beadását tudták megoldani.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint Budapesten, Békéscsabán, Egerben, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen és Zalaegerszegen emelkedett a vírus koncentrációja a szennyvízben. Ők is arra kérték a lakosságot, hogy próbáljanak oltáshoz jutni az oltatlanok.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG