Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Jó ideje először nem nőtt tovább a kórházban ápolt fertőzöttek száma


 Nyíregyházán oltanak 2021. június 30-án.
Nyíregyházán oltanak 2021. június 30-án.

Kissé gyorsult az oltási tempó az elmúlt napokhoz képest, és a kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek száma sem nőtt az előző napon. Viszont egyre több a fertőzött és a vírus szövődményeibe újabb kilenc ember halt bele.

A járvány újabb 9 áldozatáról számolt be az állami egészségügy pénteken. Az összes közvetlen áldozat száma így 30 199 főre emelkedett Magyarországon. Emellett 679 új fertőzöttet is regisztráltak, ami az elmúlt hetek legmagasabb értéke egy nap alatt.

533 koronavírusos beteg van kórházban, közülük 84 embert tartanak életben lélegeztetőgéppel. Az elmúlt hetek folyamatos növekedéséhez képest mindkét érték alacsonyabb, mint előző nap. Hosszabb távú következtetést azonban a többnapi átlagokból érdemes levonni.

Ezzel párhuzamosan kissé mintha gyorsulna az oltási tempó is. Kevesebb mint négyezer ember első oltását sikerült ugyan megszervezni előző nap, de az elmúlt időszakában voltak napok, amikor ennek csaknem a felére csökkent az oltási program sebessége.

Szlovéniában közben sok ezren tüntettek Ljubljanában a kormány járványügyi intézkedései ellen. A tüntetők a korlátozások feloldását, illetve a kormány lemondását követelték.

Szlovéniában a lakosok fele van beoltva Covid-19 ellen, a megbetegedések száma pedig egyre növekszik.

Autópálya-blokád és vízágyú: tüntetés Ljubljanában
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:01:49 0:00
Van bármilyen észrevétele a cikkel kapcsolatban?
Mondja el véleményét a Szabad Európáról ebben a rövid kérdőívben: https://bit.ly/szabadeuropa-kerdoiv
Köszönjük!
  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG