Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ismét több mint kétszáz magyar halt meg a járványban egy nap alatt


A debreceni Bethlen utcai rendelőben készülődnek oltáshoz 2021. december 6-án.
A debreceni Bethlen utcai rendelőben készülődnek oltáshoz 2021. december 6-án.

Hirtelen jelentősen csökkent a kórházban ápolt a koronavírusos betegek száma a hivatalos adatok szerint. Elhunyt újabb 213 közvetlen áldozat az előző nap során. Ismét alig mennek az első oltások, főleg harmadik oltásért sorakoznak már az érintettek.

A járvány újabb 213 áldozatáról adott hírt az állami tájékoztatás szerdán. A regisztrált közvetlen áldozatok száma így meghaladta a 36 ezret Magyarországon. Kevesebb mint hétezer új fertőzöttet regisztráltak, de ez együtt járt a tesztelési kapacitások komoly csökkenésével, így nem sokat árul el a járvány valódi helyzetéről.

Jelentősen csökkent viszont hirtelen a kórházi ápolásra szoruló betegek száma. Alig több mint 7200 covid-osztályon fekvő betegről számolt be az állam, ami több mint 350 fővel kevesebb mint az előző napról jelentett. A 607 nagyon súlyos állapotban lévő, invazív lélegeztetéssel életben tartott fertőzött is kicsivel kisebb szám, mint a keddi.

“A legtöbb halottunk ötven év körüli nő volt”- ukrán orvosok beszámolói
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:00 0:00

Négyezer fő első oltását sikerült megszervezni, míg harmadik oltásért csaknem 35 ezren sorakoztak fel az oltópontoknál a megelőző nap során. Így jelenleg 6,17 millió ember kapott legalább egy oltást az országban, közülük 2,8 millió ember már hármat is.

Sokan négy oltást is kaptak már, a nyilvántartás pedig engedné nekik akár az ötödiket is. Müller Cecíliáék, azaz az NNK azonban kérdéseinkre nem volt hajlandó elárulni azt se, hogy előbbiek hányan lehetnek vagy hogy mik a jelenlegi feltételei a negyedik oltásnak az erre rászorulóknál.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG