Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Napi kampány: Mintha hasonlítana az állami tájékoztatás a Fidesz kampányához


Márki-Zay Péter Brüsszelben 2021. november 10-én
Márki-Zay Péter Brüsszelben 2021. november 10-én

A momentumos Hajnal Miklós szerint megtévesztők a Fidesz plakátjai, Márki-Zay szerint valahogyan haza kell jutniuk a választásra a külföldön élő magyaroknak, mert második szavazatuk döntő lehet.

Hajnal Miklós bejelentette a választási bizottságnál a fideszes képviselők plakátjait, mivel szerinte összetéveszthető a hivatalos állami kommunikációval utóbbiak „Előre menjünk, ne hátra!” felirata a plakátokon. Másik oldalról az sem lenne törvényes, ha az állam hónapokon át tartó, több tízmilliárdos kampányával tolná meg az egyik párt kampányát. Emellett az impresszum is hiányzik a fideszes plakátokról, így nem világos, hogy ki fizette ezeket.

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt nyugat-európai körúton kereste fel az ottani magyarokat. Az ATV műsorába Berlinből bejelentkezve közben arról is beszélt, hogy „akár telekocsival, akár chartergépekkel térjenek haza a Nyugat-Európában élő magyarok, hogy leadják mindkét szavazatukat április harmadikán, ugyanis ezen a félmillió magyaron múlhat a választás sorsa”.

Emellett a lengyel Gazeta Wyborczába írt cikkében meghívta a hasonlóan gondolkodó lengyeleket a március 15-i magyar ellenzéki tüntetésre a szabadság és a demokrácia nevében. Leírta, hogy hisz benne, hogy nem a Fidesz rendezvényeire szervezetten szállított lengyelek képviselik az egész országot. Orbán Viktor miniszterelnök nemrég Szlovéniába utazott, azóta szinte kizárólag egyszerű képeket posztol pár mondattal a közösségi médiában, vagy csak jelmondatokat.

Nem úgy tűnik, hogy sikerült volna megakadályozni a pusztán csak a közpénzes támogatásra utazó pártok indulását. 43 párt gyűjtheti jelenleg is az aláírásokat. Ezek jelentős része nem is különösebben töri magát azon, hogy működő pártnak tűnjön, megismerhető aktuális tevékenységüket a Telex gyűjtötte össze. Közben bemutatta országos listáját az épp főleg oltásellenességgel kampányoló Mi Hazánk párt is, jelentették be Facebookon.

Számos iskolában a Fidesz jelöltjei osztották ki az egy állami programban vásárolt laptopokat, írta szintén a lap. A Momentum bejelentette például Vitályos Eszter szentendrei jelölt hasonló akcióját, és a helyi választási bizottság el is marasztalta. De ezen túl semmi nem történt, még bírságot sem kell fizetnie a jelöltnek, az ilyesmit ugyanis a választási bizottság nem látta indokoltnak.

A nagy értékű korrupcióval és adócsalással vádolt, de szabadlábon lévő Simonka György visszavonul az országos politizálástól, de helyben folytatja, és a Fidesznek is tagja marad, tudta meg a 24.hu. Karácsony Gergely az Mfor.hu-nak adott interjújában elmondta, hogy marad főpolgármester, de mivel harminc napig lehet majd országgyűlési képviselő is közben, három törvényjavaslatot azért be fog nyújtani.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG