Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Napi kampány: Márki-Zay arra kérte a magyarokat, hogy álljanak a történelem jó oldalára


Varga Judit igazságügy-miniszter nőnapon Tállai András mezőkövesdi kampányeseményén, a Bandi Sóban hegedült 2022. március 8-án
Varga Judit igazságügy-miniszter nőnapon Tállai András mezőkövesdi kampányeseményén, a Bandi Sóban hegedült 2022. március 8-án

Márki-Zay szerint dönteni kell Orbán putyini modellje és a nyugati orientáció között, az MTVA szerint nekik nagyon fontos az esélyegyenlőség.

„A Nyugat a függetlenség, a Nyugat a szabadság és a Nyugat a szolidaritás. Az Európai Unió a Nyugat. A NATO a Nyugat – azok a szövetségek, amelyek egyedül képesek garantálni Magyarország jövőjét, fizikai és anyagi biztonságát” – érvelt Márki-Zay Péter Facebookon Beszéd a nemzethez című beszédében. Érvelése szerint „lejárt a hintapolitika ideje”, a magyaroknak is választaniuk kell, hogy Orbán Putyinhoz húzó poltikáját, a Nyugat pökhendi lesajnálását és a keleti nyitásnak nevezett gazdasági és társadalmi utat választja-e, vagy „Keletről ismét Nyugatra kormányozzuk Magyarország hajóját”.

Szerinte a mostani háború azt is világosan megmutatta, hogy „Magyarország energiabiztonságát nem a Putyintól való függés erősítése, hanem éppen az ettől a béklyótól való fokozatos elszakadás szolgálja”. Szerinte a választás most fekete-fehér, és arról szól, hogy a történelem jó oldalára áll-e Magyarország, vagy ismét a sötét oldalra.

Idén is kapnak öt-öt perc műsoridőt az évi 130 milliárd forintból működő közmédiában az ellenzéki pártok, hivatkozik az MTVA közleményére a Telex. A lap megkérdezte az ellenzéki pártokat; ez alapján az elmúlt négy évben tizennyolcszor jártak a közmédiában ellenzéki politikusok.

A DK és Kétfarkú Kutya Párt egyszer sem jutott műsoridőhöz az állami szervezetnél, a Momentum egyszer. A Jobbik szerint amikor legutóbb bejutottak az épületbe, át kellett mászniuk a kerítésen. Az LMP politikusai viszont négy év alatt kilencszer is bejutottak a közmédiába, az MSZP vezetői pedig hatszor. A közmédia szerint ennyi teret sem kellett volna adniuk nekik törvény alapján, de közleményük szerint „kiemelten fontos az esélyegyenlőség”.

Varga Judit igazságügy-miniszter Borsodba ment hegedülni a nőnapon, Tállai András fideszes jelölt kampányeseményére. A Pénzügyminisztérium államtitkára, Mezőkövesd korábbi polgármestere és a NAV egykori elnöke Bandi Só nevű rendezvényén lépett fel a miniszter.

Orbán Viktor a legnépszerűbb politikus jelenleg Magyarországon, őt Szijjártó Péter követi, ismertette a Závecz Research friss közvélemény-kutatásának eredményét a Telex. A lista végén Toroczkai László szerepel, a Mi Hazánk politikusa még Gyurcsány Ferencnél is népszerűtlenebb.

Orbán Viktor előnye a falvakban óriási, de a városokban már nem, a kisvárosokban például mások mellett az előválasztásba belebukó Fekete-Győr András is népszerűbb volt a miniszterelnöknél. Szokatlan módon kevéssel, de a budapesti válaszadók között is Orbán vezeti a listát.

A fideszes Hollik István az MTI-nek videonyilatkozatban jelentette be, hogy az ellenzék egy része miatt ilyen gyenge a forint. A tizenkét éve kormányzó Fidesz képviselője úgy látja a helyzetet, hogy „a baloldal felelőtlen javaslatai” gyengítették a forintot az elmúlt napokban.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG