Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Navalnij felesége állítólag el is hagyta Oroszországot


Julia Navalnaja, Alekszej Navalnij felesége lép be egy moszkvai bíróság épületébe, 2021. február elsején.
Julia Navalnaja, Alekszej Navalnij felesége lép be egy moszkvai bíróság épületébe, 2021. február elsején.

Julia Navalnaját kiengedték miután részt vett egy illegális tüntetésen, az Interfax szerint pedig szerdán el is repült Németországba.

Julia Navalnaja, Alekszej Navalnij felesége ​szerdán ​ a moszkvai Domodedovo reptérről Frankfurtba repült, vette át az Interfax értesülését a Szabad Európa központi szerkesztősége.

Julia Navalnaját január 31-én elzárták, mert részt vett egy, a férje bebörtönzése elleni tüntetésen. A tüntetés ugyanis nem kapott állami engedélyt. Másnap megbírságolták 20 ezer rubelre (nagyjából 80 ezer forintra), majd elengedték.

A tüntetések során körülbelül tízezer embert vettek őrizetbe, sokszor keményen fellépve a békés tiltakozókkal szemben, akik Navalnij letartóztatása és a korrupció ellen emelték fel hangjukat.

Január végén a biztonsági erők álarcos csoportjai törtek be több moszkvai épületbe, köztük Navalnij lakásába – ahol a rendőrök őrizetbe vették testvérét, Oleget – és egy bérelt lakásba is, ahol Navalnij felesége, Julia korábban lakott.

Továbbá átkutatták a politikus korrupcióellenes alapítványának (FBK) irodáit és a Navalnij Live stúdiót is, ahol azokat a videókat készítik, amelyekkel feltárják a kormányzati korrupciót.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG